Llibres


Llibres 1 Una presència decisiva. Crònica gràfica de CCOO de Catalunya (1964 - 2008)


CCOO de Catalunya / Pere Ysàs
Una presència decisiva. Crònica gràfica de CCOO de Catalunya

ISBN: 978-84-935228-7-2; 25 x 30 cm; 168 pàgines; 200 fotografies; 39 Euros

El volum recull en més de 200 fotografies a color i en blanc i negre, la trajectòria del sindicat CCOO a Catalunya al llarg de quaranta anys. Des de la lluita antifranquista i la clandestinitat fins als reptes del moment actual, passant per etapes tan diferents com la transició política o les crisis industrials de finals de segle XX. Una mirada diferent sobre Catalunya a través dels seus protagonistes col·lectius: els treballadors i les treballadores d'arreu del país.

"Teniu a les mans un interessant treball sobre la història de CCOO de Catalunya, realitzat a partir de les imatges que es conserven a l'arxiu de la Fundació Cipriano García i altres que han estat recuperades per a l'ocasió. Com diu l'historiador Pere Ysàs, en la seva introducció, és freqüent que la història oficial tendeixi a ignorar el paper dels moviments socials. En aquest cas, el paper de CCOO en la lluita antifranquista, en la consolidació democràtica i en la consecució d'un model social en què el sindicalisme continua tenint un paper clau. Per això és tan important per a les persones que, al llarg dels anys, ho han fet possible que així es comenci a reconèixer."

Del pròleg de Joan Coscubiela

Feu clic per veure la ressenya del llibre, al programa QWERTY, de Joan Barril, del 08-01-09 a BTV. (Entre els minuts 48.50 i el 50.30 aproximadament). També podeu veure l'entrevista a Joan Coscubiela a TV Osona (Canal Català) o el vídeo realitzat per CCOO de Madrid.

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.