Sindicatura de l'afiliació

La sindicatura de tots els afiliats i afiliades

Lluís Filella CarballoLa Comissió Executiva de Comissions Obreres de Catalunya ha acordat, per unanimitat, posar en marxa la figura de la Sindicatura de l'Afiliació, per tal de fer front a un dels principals reptes del sindicat, que és situar la persona afiliada com a objecte prioritari en l'activitat del sindicat.

L'objectiu de la figura de la Sindicatura de l'Afiliació és situar l'atenció a la persona afiliada com a centre de l'estratègia del sindicat. La Sindicatura de l'Afiliació té com a objectiu garantir i tutelar els drets dels afiliats i afiliades de CCOO de Catalunya; ser, a la vegada, un dinamitzador pel que fa a la millora de la qualitat dels serveis que reben, i incrementar tot el que fa referència a l'atenció a les persones afiliades.

La persona que ocupa la responsabilitat de la Sindicatura de l'afiliació ha d'estar afiliada al sindicat, ser una persona de reconegut prestigi sindical i tenir un coneixement profund de l'estructura de CCOO de Catalunya. Alhora, aquesta responsabilitat és incompatible amb cap càrrec de responsabilitat executiva en els diversos àmbits del sindicat.

Actualment, la Sindicatura de l'afiliació l'encapçala Lluís Filella Carballo, nascut el 27 de juliol del 1953 a Barcelona i mestre d'escola pública jubilat.

Diplomat en magisteri el 1972 i llicenciat en pedagogia el 1979, des del 1973 ha treballat a l'escola pública, sempre a Nou Barris. D’aquests 40 anys de vida laboral, n’ha estat 20 a l'escola i 20 a CCOO, desenvolupant diferents responsabilitats. Afiliat a CCOO el juliol del 1977, ha estat membre de la Comissió Executiva i del Consell de la Federació d'Ensenyament (ara Educació) des del 1978, on ha desenvolupat tasques de responsable d’Organització i d’Eleccions Sindicals, entre d’altres.

Ha estat delegat de la Junta de Personal Docent de Barcelona, que ha presidit en dues ocasions, des del 1987 fins al 1994 i des del 2011 fins a la seva jubilació l'any 2013. Com a president de la Junta va participar molt activament a la vaga d'educació del 1988, fita històrica i referent del moviment del professorat.

També ha estat membre de la Mesa Sectorial de Negociació amb el Departament d'Educació, delegat de prevenció laboral al Comitè de Salut del Consorci d'Educació de Barcelona, representant del professorat de l'ensenyament públic del Consell Escolar Municipal de Barcelona, del Projecte Educatiu de Ciutat i del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona i membre de la Comissió de Garanties d'Escolarització d'Infantil i Primària del Consorci d'Educació de Barcelona ciutat.  

Funcions i competències

La Sindicatura de l'Afiliació té diverses funcions i competències, entre les quals destaquen la tutela dels drets de les persones afiliades en relació amb els serveis sindicals i professionals del sindicat, en especial pel que fa a la qualitat i la correcció d'aquests. També té competències respecte a la tutela de drets dels afiliats i afiliades establerts en els Estatuts, sobretot pel que fa al dret a la informació, a l'assessorament, als serveis assistencials i d'altres, i a la protecció de les dades personals. A més a més, ha de dinamitzar l'extensió i l'increment de la qualitat del servei i l'atenció a les persones afiliades, així com canalitzar les seves queixes i reclamacions.

Tot el conjunt d'organismes de l'estructura del sindicat ha de col·laborar amb la Sindicatura en el compliment de les seves funcions. La Sindicatura participarà amb veu i sense vot tant en la Comissió Executiva com en el Consell Nacional. Anualment elaborarà un informe de les seves activitats.

Reglament de la Sindicatura de l'afiliació


Informes anuals de la Sindicatura de l'afiliació

Informes de la Sindicatura de l'afiliació en els diversos Congressos del sindicat

 

Contacte

Podeu dirigir-vos a la Sindicatura de l'Afiliació omplint el següent formulari o a través de les dades de contacte:

Sindicatura de l'Afiliació
Via Laietana, 16, 3a planta
08003 Barcelona
sindicafiliacio@ccoo.cat
93 481 28 40  

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.