Actualitat

CCOO impulsa mocions municipals de suport a la ciutadania colombiana i als drets fonamentals

CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya han posat en marxa una iniciativa per presentar mocions de suport a la ciutadania de Colòmbia davant les protestes contra el projecte de reforma tributària que perjudica les classes treballadores. L'any 2019 el moviment sindical, conjuntament amb les organitzacions de la societat civil, van iniciar el moviment pel “Paro Nacional” amb diverses convocatòries i accions. El passat 28 d'abril, en el marc d'una nova convocatòria, el poble colombià va sortir de nou al carrer per exigir el dret a la vida, a la pau i el dret a unes condicions de vida dignes arrossegats per la impotència i el descontent. El punt de partida d'aquesta situació té les seves arrels en les més de 210.000 víctimes mortals del conflicte armat que ha travessat el país d'extrem a extrem durant els darrers més de 50 anys; els més de 15.300 sindicalistes víctimes de violència contra la vida, a la llibertat i integritat perpetrada pel poder econòmic per debilitar la capacitat de lluita de la classe treballadora i un model econòmic que sotmet al 60% de la població a la pobresa i a la informalitat.

més informació »


L'escola no es mereix aquestes agressions

Ja som a final de curs i estem obligades, com a societat, a mirar enrere i valorar aquests mesos que han esdevingut, sense cap mena de dubte, un dels cursos escolars més difícils de les últimes dècades. Ha estat un vertader esforç per l'alumnat, professorat, monitores, tècniques, administratives, en definitiva tota la comunitat educativa que, amb una rigorositat extrema, ha fet possible que el Sistema Educatiu no defallís. Vet aquí el nostre agraïment!! Malgrat el seu esforç, el Departament d'Educació no ha tingut cap complexe en atacar-los. Sí, atacar i agredir els pilars pedagògics, els pilars socials i els pilars laborals tot just quan el curs acaba, tot just quan deuria corresponsabilitzar-se com a Administració Pública i sumar esforços.

més informació »


CCOO presenta “La pandemia del capitalisme”, amb Joan Coscubiela

El proper dijous, 17 de juny, a les 18 hores, es presenta el llibre ”La pandemia del Capitalismo” a la sala d'actes de CCOO a Cornellà. La presentació està organitzada pel club de Lectura COCOS i forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l'Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya. Hi participarà l'autor del llibre, l'advocat, escriptor, analista polític i company de CCOO, Joan Coscubiela, amb un diàleg i debat amb la Conxita Sánchez, membre de l'Aula García-Nieto.

més informació »


CCOO engega una nova campanya solidària de recollida de material escolar

La Xarxa d'Acció Solidària (XAS) de CCOO inicia una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema “S'ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l'oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”. La campanya d'aquest any és la novena que fa la XAS, i coincideix amb una situació molt complicada a causa de la crisi de coronavirus, que ha provocat un increment important de famílies en situació de pobresa, de precarietat i d'exclusió social. La XAS considera que aquest any torna a requerir una resposta a la crisi amb més inversió pública i més solidaritat entre les classes populars i obreres. L'afectació de la COVID-19 ha demostrat la fragilitat del nostre model de benestar social, entre d'altres per la manca de recursos en el sistema educatiu, i la manca d'innovació digital per a assegurar realment una escola inclusiva.

més informació »


CCOO presenta un estudi sobre la transformació de la fabricació de vehicles

La indústria de l'automoció manté una forta presència a Catalunya, amb una especial implantació al Baix Llobregat. La necessitat d'avançar en un model de mobilitat més sostenible obliga a molts canvis, com la utilització de motoritzacions de baixes emissions en la fabricació d'automòbils. Alhora s'està desenvolupant un gran procés de digitalització que també està arribat, i amb força, tant als vehicles particulars com als d'ús col·lectiu. Estem davant d'una veritable transformació del cotxe que, lògicament, genera inquietud entre fabricants, treballadors i treballadores i diverses administracions públiques. A banda, encara tenim projectes industrials pendents de concreció que afecten especialment casa nostra, com el futur immediat de les plantes de Nissan o la ubicació definitiva de la producció de bateries.

més informació »


Piera es queda sense patrulles de la Policia Local per manca de personal

La representació municipal de l'Ajuntament de Piera ha estat informada en diverses ocasions, per part de CCOO, que diversos torns de treball de la Policia Local no poden ser coberts per falta de personal. Aquesta situació, a més, s'agreujarà durant els mesos d'estiu. En l'actualitat, l'Ajuntament té pressupostades 22 places al cos policial, de les quals 12 resten vacants des de fa més de 8 anys per la manca d'interès del consistori en possibilitar l'accés de nou personal. Tot plegat significa una lògica sobrecàrrega pels treballadors i les treballadores, que es veuen obligats a doblar torns de treball fent hores extres, amb el corresponent esgotament mental i físic que fa que la situació afecti a la seva salut.

més informació »


Els i les pensionistes de CCOO es tornen a mobilitzar a Cornellà de Llobregat contra la bretxa digital de les entitats bancàries

L'empitjorament del servei que ofereixen les entitats bancàries al conjunt de les comarques de Catalunya és evident, i s'ha anat agreujant durant els darrers anys. Des de CCOO estem comprovant com els bancs han canviat les normes d'atenció a les persones, imposant un sistema que exclou aquelles que no tenen capacitat per fer servir les noves tecnologies. Primer es van establir horaris, passant a oferir l'ús del caixer automàtic amb l'ajut d'un empleat o d'una empleada. Més tard, les persones usuàries eren adreçades als caixers, sense cap tipus d'ajuda. Un aspecte rellevant és que cada vegada hi ha més municipis que no compten amb cap sucursal bancària, complicant encara més aquestes gestions.

més informació »


CCOO Anoia atén prop de 200 persones durant els primers 8 mesos de funcionament del punt de suport als tràmits d'ajuts i prestacions socials

Des del primer confinament causat per la pandèmia de la COVID-19, les CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia vam activar un servei d'assessorament, informació i suport, obert i gratuït adreçat a persones treballadores i a la ciutadania en general, per donar resposta a l'allau de consultes de tipus laboral i social en un moment d'incertesa, de fort impacte de la crisi a la comarca i de col·lapse de les administracions davant aquesta problemàtica. Després de l'estiu, vam constatar que les persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica tenen moltes dificultats per completar de forma autònoma tràmits que ara només es poden fer telemàticament. Els tràmits més habituals són prestacions SEPE-SOC, Renda Garantida de Ciutadania, ajuts d'habitatge, Ingrés Mínim Vital, pensions contributives o no contributives. Sabem que hi ha un risc real d'exclusió, perquè moltes vegades no disposen d'equips informàtics o no tenen prou coneixements per a utilitzar-los, entrebancant-se en temes com el DNI o el NIE electrònic, els certificats digitals o, fins i tot amb l'idioma, en el cas d'algunes persones nouvingudes.

més informació »


El Fòrum Social Baix Llobregat reivindica garanties i avenços concrets en la llei pel dret a l'habitatge

CCOO, UGT, Federació Associacions de Veïns i Veïnes, aFFaC, PSC, ERC i Comuns del Baix Llobregat conformem el Fòrum Social del Baix Llobregat, com a aliança unitària de les forces polítiques, sindicals i veïnals de la comarca en la lluita per les polítiques públiques en matèria d'habitatge. Aquestes organitzacions hem acordat reivindicar que la futura Llei pel Dret a l'Habitatge garanteixi aquest dret amb una regulació de preus, la creació d'habitatge públic i l'acabament de l'especulació immobiliària. El govern de l'Estat està redactant la Llei pel Dret a l'Habitatge, que posteriorment es remetrà al Congrés per al seu debat i aprovació, si s'escau, després de 42 anys d'absoluta vulneració d'aquest dret, que ha de resultar més protegit i garantit de manera efectiva a tot el territori amb la nova norma.

més informació »


Nou èxit de la Marxa Climàtica de CCOO al Garraf, al municipi d'Olivella

CCOO ha organitzat una segona Marxa Climàtica per la comarca del Garraf. La primera edició d'aquesta acció de descoberta dels valors naturals, socials i culturals del territori va sortir de Canyelles i va arribar al poblat ibèric d'Olèrdola, l'any 2019. En aquesta edició, celebrada el passat diumenge, el recorregut estava inclòs íntegrament dins el terme municipal d'Olivella. Tot i començar amb pluja, les més de 40 persones participants van poder aproximar-se a la riquesa natural i geològica del Parc Natural del Garraf, així com a diverses construccions en pedra seca, al Castell Vell i altres edificacions medievals de la zona. CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf fa una valoració molt positiva d'aquesta segona Marxa Climàtica, que ha tingut el suport de l'Ajuntament d'Olivella, del Consell Comarcal del Garraf i del Centre per a la Sostenibilitat Territorial.

més informació »


Els pensionistes de CCOO es mobilitzen al Prat de Llobregat contra la bretxa digital de les entitats bancàries

Des de CCOO estem comprovant que els bancs han canviat les normes d'atenció a les persones, i s'ha imposat un sistema que exclou aquelles que no tenen capacitat per fer servir les noves tecnologies.

més informació »


CCOO del Baix Llobregat i Esperanzah! lliuren a Solidança els 1.500 € recaptats a La Caminada

CCOO i Esperanzah! fan una valoració molt positiva de la segona edició de La Caminada, celebrada el passat dia 16 de maig. Les dues entitats han acordat donar continuïtat a la col·laboració amb Solidança per l'edició prevista per al 2022. Aquesta entitat sense ànim de lucre ha rebut avui els 1.500 € recaptats per La Caminada. Aquesta quantitat prové de les aportacions econòmiques voluntàries i de la venda de samarretes entre les més de 150 persones que van participar en una edició limitada d'aforament, marcada per les restriccions de la pandèmia, però que var un èxit similar al de la primera edició de 2019.

més informació »


L'Audiència Nacional dona la raó a la demanada impulsada per CCOO contra Nestlé España

La Sala Social de l'Audiència Nacional dona la raó a CCOO i obliga l'empresa a complir a abonar al seu personal, amb caràcter retroactiu, la prima de fins a 500 € per l'esforç realitzat per les plantilles durant la pandèmia. La sentència també imposa una sanció a l'empresa.

més informació »


CCOO Garraf organitza una segona marxa climàtica al municipi d'Olivella

En el marc del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, CCOO organitza una marxa climàtica a Olivella, amb un recorregut que s'endinsa dins el Parc Natural del Garraf. Es tracta de la segona edició d'una activitat que pretén fer un apropament als valors naturals d'aquesta comarca, amb especial atenció als problemes relacionats amb l'emergència climàtica. L'any 2019, i dins d'un projecte europeu anomenat Life Clinomics, CCOO va impulsar una marxa similar entre Canyelles i Olèrdola, que va ser un èxit de participació i valoració. La sortida del proper diumenge també permetrà l'aproximació de les persones participants al gran patrimoni social i cultural del Garraf, que moltes vegades no compta amb el reconeixement que es mereix. El camí ens permet apropar-nos a la sorprenent flora del Parc del Garraf, a murs i barraques de pedra seca, a vinyes i oliveres... A més, hi inclou sorpreses que s'hi aniran descobrint.

més informació »


Els i les pensionistes de CCOO es mobilitzen a Vilafranca del Penedès contra la bretxa digital als serveis bancaris

L'empitjorament del servei que ofereixen les entitats bancàries al conjunt de les comarques de Catalunya és evident i s'ha anat agreujant durant els darrers anys. Des de CCOO estem comprovant que els bancs han canviat les normes d'atenció a les persones, on s'ha imposat un sistema que exclou aquelles que no tenen capacitat per utilitzar les noves tecnologies. Primer es van establir horaris, passant a oferir l'ús del caixer amb l'ajut d'un empleat o empleada. Més tard, les persones usuàries eren adreçades als caixers, sense cap tipus d'ajuda. Un aspecte rellevant és que cada vegada hi ha més municipis sense sucursal bancària, cosa que complica encara més aquestes gestions.

més informació »


Els i les pensionistes de CCOO es mobilitzen a Vilanova i la Geltrú contra la bretxa digital de les entitats bancàries

L'empitjorament del servei que ofereixen les entitats bancàries al conjunt de les comarques de Catalunya és evident i s'ha anat agreujant durant els darrers anys. Des de CCOO estem comprovant que els bancs han canviat les normes d'atenció a les persones, on s'ha imposat un sistema que exclou aquelles que no tenen capacitat per utilitzar les noves tecnologies. Primer es van establir horaris, passant a oferir l'ús del caixer amb l'ajut d'un empleat o empleada. Més tard, les persones usuàries eren adreçades als caixers, sense cap tipus d'ajuda. Un aspecte rellevant és que cada vegada hi ha més municipis sense sucursal bancària, complicant encara més aquestes gestions.

més informació »


CCOO reivindica mantenir les dues línies d'educació de P3 a l'escola Nadal de Sant Feliu de Llobregat

El proper curs escolar està previst tancar al Baix Llobregat un nombre significatiu de línies de P3 als centres públics. Un dels centres afectats per aquestes retallades és l'escola Nadal, de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta comarca necessita una bona planificació i un increment del pressupost en educació per donar resposta a les dificultats que té el nostre sistema formatiu, posat en qüestió pel brutal impacte de la pandèmia de la COVID-19. La solució no pot consistir en el tancament de línies, sinó en la baixada de ràtios, massa elevats a hores d'ara, la qual cosa no permet dedicar l'atenció que requereixen els i les alumnes per part del personal docent.

més informació »


CCOO proposa que la nova zona taronja no afecti als usuaris/àries de FGC i avançar en mobilitat sostenible

Aquesta setmana ha entrat en servei una nova zona d'aparcament de rotació a Igualada. Es tracta del que s'anomena com a zona taronja, el que implica controlar l'estacionament de vehicles mitjançant l'obtenció d'un tiquet obligatori entre les 9 i les 13 hores, i les 16 i les 20. La primera hora i mitja no tindrà cap cost. Aquesta nova zona taronja igualadina se situa entorn del Centre d'Atenció Primària Igualada Urbà i de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Des de CCOO Anoia considerem que aquests tipus de mesures poden permetre facilitar l'aparcament de vehicles per realitzar determinades gestions en hores de gran activitat, deixant espai disponible per a l'estacionament de curta durada i reduint la circulació de vehicles que ho necessiten.

més informació »


CCOO i el CECBLL presenten 'Tota una vida per recordar', premi Ramon Llull, amb Núria Pradas

El dijous, 27 de maig, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO a Cornellà, tindrà lloc la presentació del llibre ”Tota una vida per recordar”, un treball que va ser reconegut amb el premi Ramon Llull de 2020. Aquesta activitat està coorganitzada pel club de Lectura COCOS i el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Hi participarà l'autora del llibre, l'escriptora Núria Pradas, a partir d'un diàleg i d'un debat literari amb la presidenta del Centre d'Estudis, Veva Català.

més informació »


Els comitès de Nissan convoquen noves mobilitzacions per exigir la reindustrialització de les plantes catalanes

Fa més d'un any que les treballadores i treballadors de Nissan i de les seves empreses auxiliars estan en lluita, una lluita que no s'acabarà fins que s'aconsegueixi una reindustrialització que doni resposta a la pèrdua de teixit industrial i d'ocupació que suposa la marxa de Nissan. Per aquesta raó, els comitès d'empresa convoquen una nova mobilització aquest divendres, coincidint que fa un any de l'anunci de tancament i que el conflicte encara no s'ha resolt.

més informació »


Els pensionistes de CCOO es mobilitzen contra la bretxa digital de les entitats bancàries

L'empitjorament del servei ofert per les entitats bancàries al conjunt dels territoris és evident i s'ha anat agreujant durant els darrers anys. Des de CCOO estem comprovant que els bancs han canviat les normes d'atenció a les persones, on s'ha imposat un sistema que exclou aquelles persones que no tenen capacitat per utilitzar les noves tecnologies. Primer es van establir horaris, passant a oferir l'ús del caixer amb l'ajut d'un empleat o empleada. Més tard es van remetre les persones usuàries als caixers, sense cap tipus d'ajuda. Un aspecte rellevant és que cada vegada hi ha més municipis sense sucursal bancària. Les persones pensionistes i jubilades de CCOO consideren que aquesta pràctica de les entitats bancàries no contribueix al bon tracte cap a la gent gran ni a una gestió amb qualitat. Al contrari, es posa de manifest la deshumanització de l'atenció d'aquestes entitats i una evident manca de sensibilitat.

més informació »


CCOO Garraf organitza el debat “Canvi climàtic, territori i ocupació”

Demà, 18 de maig, a les 18 hores, tindrà lloc el debat “Canvi climàtic, territori i ocupació”. Es tracta d'una activitat semipresencial, a la seu de CCOO a Vilanova i la Geltrú (carrer de Ca l'Escoda, núm.8) i, en paral·lel, per via telemàtica (plataforma Meet). Els impactes del canvi climàtic són cada cop més evidents i afecten també diversos sectors i l'entorn de Vilanova. Es fa urgent actuar per reduir emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i adaptar-nos als canvis. CCOO ha incorporat aquest tipus de reflexions sobre l'emergència climàtica als debats interns, però cal treballar per incorporar aquest repte a l'acció sindical a dins de les empreses i al treball sociopolític amb les administracions públiques.

més informació »


Èxit a la segona edició de la Caminada pel Treball Digne i l'Economia Solidària

Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la primera edició d'aquesta iniciativa. Segons Josep Maria Romero, secretari de CCOO del Baix Llobregat: “Estem molt satisfets del resultat d'aquesta segona edició, molt condicionada quantitativament per les mesures de seguretat de la pandèmia. Estem consolidant un espai lúdic i reivindicatiu al riu Llobregat que valora el treball digne i la necessitat de cooperar amb l'economia social i solidària per construir un canvi de model productiu a la comarca que incorpori els reptes del canvi climàtic i digital i no deixi ningú enrere”. Per la seva banda, Violeta Palazón, portaveu d'Esperanzah, ha volgut destacar: ”Valorem molt positivament el treball de consolidació de La Caminada. Veiem que es consolida amb implicació d'espais diferents i enguany amb una forta implicació de Solidança. Li donarem continuïtat perquè els valors de la transformació social han de mantenir una presència destacada al Baix Llobregat i ens permeten donar suport i visibilitat a projectes socials que necessiten un treball en xarxa cooperatiu”. L'acte es va cloure amb uns parlaments al Parc Fluvial de Sant Boi on van intervenir l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler; Josep Maria Romero secretari general de CCOO Baix Llobregat; Violeta Palazón d'Esperanzah i Isabel Gimeno de Solidança. També es va fer un minut de silenci en record a la mort a la feina d'un jove a Cornellà la passada reivindicant treball digne sense riscos i sense precarietat.

més informació »


CCOO exigeix una estratègia decidida i ordenada per a la implantació d'instal·lacions renovables

Des de CCOO volem expressar la nostra opinió en relació amb les convocatòries fetes al Penedès i l'Anoia durant les darreres setmanes, així com al posicionament de diferents representants del món local contraris a la construcció de noves instal·lacions d'energia renovable. Les instal·lacions d'energia renovable i autòctona tenen com a objectiu prescindir dels sistemes que presenten més riscos i impactes sobre la salut de les persones i del mateix entorn natural. Mantenir les necessitats actuals d'energia per part de les llars, les empreses o els serveis públics significa generar-la, transformar-la, transportar-la i consumir-la. Hem d'avançar (i molt) en la millora de l'eficiència energètica, i alhora concretar un model energètic que sigui més sostenible ambientalment i territorial. Els nostres territoris tenen una forta dependència de combustibles fòssils (propera al 95%). La nostra producció elèctrica es basa en l'aportació de les centrals termonuclears (més del 50%). Diferents normatives pròpies, però també d'altres en l'àmbit estatal (com el Plan Nacional Integrado de Energía y Clima) o internacional (com el mateix Acord de París), ens obliguen a canviar el nostre model energètic, donats els seus forts impactes ambientals (canvi climàtic, contaminació atmosfèrica) i econòmics (hem de destinar gran part dels nostres recursos a la importació de matèries primeres). La majoria de les nostres comarques consumeixen una energia generada a molta distància dels punts de consum. No tenim una xarxa de generació ben distribuïda pel territori. Una distribució equilibrada, que respecti els espais més sensibles i que aprofiti els que aporten més recursos, seria més eficient. Però també permetria repartir els seus impactes (bàsicament, canvis sobre el paisatge) i els seus beneficis (com la recaptació d'impostos pels municipis i els nous jaciments d'ocupació).

més informació »


El Parc Fluvial Nord de Sant Boi acollirà el diumenge 16 de maig La Caminada pel Treball Digne i l'Economia Social i Solidària

CCOO del Baix Llobregat i Esperanzah organitzen la segona edició d'aquesta activitat, incorporant totes les recomanacions sanitàries, per visibilitzar els valors del treball digne i l'economia social i solidària i reivindicant la preservació del riu Llobregat i el seu entorn natural. La Caminada sortirà a les 9.30 hores del matí, simultàniament des de Cornellà, davant la seu de CCOO (Crta.d'Esplugues, núm.68) i a la porta del Parc del Riu, al Prat de Llobregat (ronda de Llevant s/n, al final de l'Avinguda Verge de Montserrat). Ambdues marxes confluiran al parc Fluvial de Sant Boi ¿La segona edició de la Caminada Popular pel Treball Digne i l'Economia Social i Solidària (la primera es va organitzar l'any 2019) és una activitat reivindicativa, lúdica i de sensibilització. S'adreça a un públic divers, sense límits d'edat per donar visibilitat als valors que impliquin la ciutadania en favor d'una economia sostenible i inclusiva que combini ocupació de qualitat preservant el nostre entorn natural.

més informació »


Manifestació per la reindustrialització de Nissan

CCOO d'Indústria de Catalunya ha fet una crida a totes les persones que treballen a les empreses proveïdores i auxiliars de Nissan a sumar-se a aquesta manifestació, ja que el projecte de reindustrialització també ha de donar cobertura a les persones que formen part de la cadena de valor de Nissan.

més informació »


CCOO reivindica una baixada de ràtios i no tancar grups de P3 a centres públics

El Baix Llobregat necessita una bona planificació educativa i un augment suficient del pressupost en educació per donar resposta a les dificultats que té el nostre sistema educatiu, i que la pandèmia ha evidenciant amb tota la seva duresa. Cal afrontar amb urgència les deficiències estructurals generades durant anys de retallades i infrafinançament educatiu a tota Catalunya. La solució no pot passar pel tancament de línies, sinó per la baixada de ràtios, unes ràtios estructurals màximes que s'haurien de fixar en 6, 9 i 15 en els tres primers cursos del primer cicle d'Educació Infantil, i de 20, a tot estirar, al segon cicle. Des de CCOO entomem amb molta preocupació la informació que ens arriba des de la Junta de Personal del Baix Llobregat sobre la planificació i la previsió de tancament d'aproximadament 10 grups de P3 de pública en aquest territori, sense tenir en compte la matrícula i en una situació de pandèmia i crisi econòmica, social i educativa.

més informació »


CCOO es persona com a part interessada davant la Inspecció en la investigació de l'accident mortal a CIDAC

El passat divendres 30 d'abril es va produir un accident mortal a l'empresa CIDAC, de Cornellà de Llobregat, en el qual va perdre la vida un treballador de 19 anys. CCOO d'Indústria del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf s'ha personat com a part interessada davant la Inspecció de Treball en el procediment obert per aclarir les causes de l'accident i determinar les possibles responsabilitats. CCOO considera molt lamentable i inacceptable que encara es produeixin situacions en què les persones perden la vida al seu lloc de treball. Per això, exigirà que la investigació de l'accident de CIDAC arribi fins a les últimes conseqüències.

més informació »


El conflicte de Nissan tornarà als carrers per exigir un futur industrial

Davant la manca de grans avanços en la mesa de reindustrialització de Nissan, els comitès han decidit tornar a portar el conflicte al carrer per deixar clar a administracions i empresa el malestar de les treballadores i treballadors davant d'aquesta situació. Estan preparant una manifestació a Barcelona per al proper 13 de maig, des del Departament d'Indústria de la Generalitat fins a la Delegació del Govern per exigir solucions i un projecte de reindustrialització amb garanties.

més informació »


CCOO i UGT convoquen vaga del sector de la neteja als centres sanitaris i sociosanitaris d'àmbit de Catalunya per al 30 d'abril

Davant la situació produïda per la COVID-19 al nostre sistema sanitari, per tots coneguda, durant el mes juny del 2020 es van celebrar diferents actes reivindicatius del personal de neteja d'hospitals i centres mèdics de tota Catalunya. Reivindicacions que han perdurat en el temps i que desemboquen el 29 de març del 2021, en assemblea de delegades i delegats de la neteja de centres sanitaris, conjunta de CCOO i UGT, on es va acordar per unanimitat la convocatòria de vaga de neteja de centres sanitaris i sociosanitaris d'àmbit de Catalunya per al 30 d'abril del 2021. L'aturada convocada és d'una hora per torn de treball, juntament amb concentracions a les portes de cada centre. L'objectiu de la vaga és reivindicar i exigir, la gratificació abonada al personal sanitari i sociosanitari per part de la Generalitat de Catalunya, que ha reconegut l'errada comesa en no comptar amb les treballadores de neteja, però que, a dia d'avui, continua sense resposta. Els treballadors i treballadores de la neteja són treballadors de primera línia davant la Covid-19 i essencials per al bon funcionament de la nostra sanitat. Ja n'hi ha prou de ser treballadores i treballadors invisibles per a la Generalitat de Catalunya.

més informació »


CCOO commemora el 1r de Maig 2021 a Igualada per reconèixer a les persones treballadores

CCOO de Catalunya sortirà al carrer aquest 1 de Maig amb el lema: "El país està en deute amb la gent treballadora. Ara toca". Després de més d'un any de crisi sanitària i econòmica, moltes persones es troben avui en situació de necessitat. El reconeixement als treballadors i les treballadores s'ha de concretar en la millora de les seves condicions de treball. El país té un deute amb la seva gent treballadora. Una vegada consolidat el procés de vacunació, és urgent posar en marxa l'agenda social pendent i compromesa amb els agents socials i amb la ciutadania. És el que toca i ho exigim com a primera força social de casa nostra. Tornem a reivindicar la centralitat del treball. Urgeix derogar la reforma laboral del 2012, per posar fi a la dualitat del mercat de treball, l'excés de contractació temporal, l'atur juvenil, recuperar la ultraactivitat dels convenis col·lectius o que els sectorials recuperin la seva referència de mínims. Que es regulin les contractes i subcontractes perquè les persones que treballen en activitats externalitzades tinguin garantits drets i no s'utilitzi aquesta pràctica com a dumping i baixada de condicions laborals

més informació »


CCOO ofereix formació gratuïta al Consell Comarcal de l'Anoia, sobre drets laborals del seu personal i el significat de la negociació col·lectiva

El Sindicat Intercomarcal de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf ha interposat recurs contra l'aprovació d'unes bases d'un procés de selecció per no haver estat negociades amb el Comitè d'empresa tal i com obliga el Conveni col·lectiu d'aquesta administració.

més informació »


CCOO exigeix un canvi de rumb radical en les relacions laborals del Consell Comarcal de l‘Anoia

Els reiterats incompliments del conveni i l'actitud unilateral de la direcció del Consell Comarcal de l'Anoia, que ha ignorat de manera continuada la negociació amb les persones treballadores i amb els seus representants legals, van provocar la convocatòria d'una gran assemblea a les portes d'aquesta Administració pública, el passat 20 d'abril, en senyal de protesta. L'FSC - CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf ha presentat un recurs contra els acords presos pel Consell Comarcal davant els constants incompliments tant del Conveni col·lectiu com de la normativa dels àmbits estatal i català sobre el dret a la negociació col·lectiva i, en general, sobre els drets laborals. S'ha arribat a un punt en què es podria afirmar que el problema del Consell és la manca de formació i el desconeixement sobre el funcionament de les relacions laborals. Un exemple d'aquesta situació va ser l'aprovació d'unes bases de selecció que no es van negociar amb el comitè d'empresa, tal com obliga el conveni col·lectiu. Per solucionar aquesta situació, es va fer una proposta per impartir sessions de formació o de debat amb els equips tècnics i polítics sobre negociació col·lectiva, amb la idea de contribuir a evitar més conflictes i superar els problemes actuals. CCOO recorda al Consell Comarcal de l'Anoia que, com a Administració pública, ha de ser un exemple en el respecte als drets de tothom, també els del seu personal que, al cap i a la fi, són els autèntics actors en la prestació de serveis a la ciutadania de tota la comarca.

més informació »


Es desconvoca amb acord la vaga de FCC recollida de residus de Sant Feliu de Llobregat

El passat dia 19 d'abril els treballadors de l'empresa Foment de Construccions i Contractes (FCC), que exerceixen la recollida de residus sòlids urbans (RSU) de Sant Feliu de Llobregat, van convocar una vaga indefinida, perquè s'incomplien sistemàticament durant dos anys el desenvolupament de l'acord per a l'equiparació del conveni col·lectiu de recollida de residus amb el de neteja viària. Després de l'èxit de les mobilitzacions realitzades per la plantilla i el suport rebut per part d'altres col·lectius i ciutadania en general, ahir a última hora de la tarda es va aconseguir un acord que ha estat ratificat unànimement per l'assemblea de treballadors. Així doncs, es desconvoca la vaga en haver-se aconseguit els objectius plantejats per la representació social, entre ells l'equiparació a 1 de gener de 2022 de totes les condicions salarials i socials del conveni de Neteja viària de Sant Feliu de Llobregat. La plantilla agraeix sincerament tot el suport i la solidaritat rebuda en aquests dies.

més informació »


CCOO ha escollit els guanyadors de la I Edició del Concurs Literari Juvenil COCOS, adreçat als centres de primària públics i concertats

El passat 12 d'abril va finalitzar el termini per presentar treballs inèdits a la I Edició del Concurs Literari Juvenil, adreçat a l'alumnat de centres públics i concertats de les quatre comarques, per tal que nens i nenes de primària presentin treballs en llengua catalana, en modalitat narrativa (conte), sobre dos temes: igualtat i sostenibilitat. Les obres guanyadores han estat: · Primer premi de 500 € a Isis Pérez Ruíz de l'Escola Sant Ferran de Castelldefels. · Segon premi de 400 € a Amaia Rebutti Serrano de l'Escola Jacint Verdaguer de Castelldefels. · Tercer premi de 300 € a Aylen R. Romero Bocca de l'Escola Josep Maria Ciurana de Sant Boi de Llobregat.

més informació »


L'exposició "La Maternitat d'Elna" de CCOO a l'Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei

L'Aula García-Nieto, espai de cultura i memòria de CCOO del Baix Llobregat, ha organitzat un seguit d'activitats a l'Institut d'Educació Secundària Bernat el Ferrer de Molins de Rei, en col·laboració amb el Departament de Ciències Socials. S'ha instal·lat l'exposició "La maternitat d'Elna" elaborada per la Fundació Cipriano Garcia de CCOO al vestíbul de l'IES i l'han pogut visitar l'alumnat i les familíes malgrat les restriccions provocades per la pandèmia de la COVID-19. ¿Les activitats han estat centrades en els grups de 4t d'ESO, durant els dies 11 a 15 de novembre. Durant aquests dies el professor jubilat de CCOO, Carles Martínez, ha col·laborat amb els docents en activitats d'aprenentatge relacionades amb l'exposició i el currículum del curs. S'acompanya d'un vídeo on el poeta Esteve Bosch de Jaureguizar declama de manera molt emotiva versos que il·lustren els peus de les fotografies de l'exposició.

més informació »


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.