La manca d'efectius genera estrès i rebaixa i la qualitat del servei públic

Piera es queda sense patrulles de la Policia Local per manca de personal


Foto

La representació municipal de l’Ajuntament de Piera ha estat informada en diverses ocasions, per part de CCOO, que diversos torns de treball de la Policia Local no poden ser coberts per falta de personal. Aquesta situació, a més, s’agreujarà durant els mesos d’estiu.

En l’actualitat, l’ajuntament té pressupostades 22 places al cos policial, de les quals 12 resten vacants des de fa més de 8 anys per la manca d’interès del consistori a possibilitar l’accés de nou personal.

Tot plegat significa una lògica sobrecàrrega per als treballadors i les treballadores, que es veuen obligats a doblar torns de treball fent hores extres, amb el corresponent esgotament mental i físic que fa que la situació afecti la seva salut.

Des de CCOO també alertem que estem davant d’un greu perjudici per a la ciutadania de Piera. En servei hi ha tan sols 10 agents de policia per cobrir un territori de més de 57 quilòmetres quadrats i més de 16.000 habitants, amb la consegüent repercussió vers la seguretat dels veïns i veïnes.

Així mateix, la falta de mitjans per efectuar les tasques de vigilància i protecció ciutadana és evident. Piera tan sols compta amb un únic vehicle policial logotipat, de més de 8 anys d’antiguitat i sense mampara de protecció, amb greu risc per la integritat dels agents.

La falta de més del 50 % de la plantilla de Policia Local atenta greument contra la seguretat i salut d’aquests empleats municipals i demostra, de retruc, el poc interès del consistori per a la seguretat dels pierencs i pierenques. El resultat és que hi ha intervencions policials en situació de risc al municipi que es gestionen tan sols amb un o dos agents.

CCOO reclama corregir la de manca d’efectius, l’abús de les hores extres per cobrir torns i la falta de mitjans per efectuar la funció policial, que estant provocant el consegüent esgotament i estrès laboral en els agents, així com el deteriorament del seu servei a la ciutadania.


09/06/2021

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.