80è aniversari de l'Olimpiada Popular (1936-2016)

Exposició: "Els Jocs oblidats. L'Olímpiada Popular del 36"


Foto

Amb motiu del 80è aniversari de l’Olimpíada Popular,  l,a Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya  presenta l’exposició, realitzada per la Fundació l’Alternativa: "Els jocs oblidats", on es mostra l’Olimpíada Popular que s’havia de celebrar durant la setmana del 19 al 26 de juliol del 1936 a Barcelona, esdeveniment esportiu que volia contraposar els valors de l’esport popular i antifeixisme enfront a l’Olimpíada de Berlín organitzada per règim nazi. Malauradament, l’Olimpíada Popular de Barcelona no es va poder celebrar, ja que el dia de la seva inauguració va coincidir amb l’inici de la Guerra Civil.


Es podrà visitar l’exposició del 8 al 26 de juliol, al vestíbul de la seu central de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16.


L’acte d’inauguració tindrà lloc el divendres 8 de juliol, a les 12 hores. Comptarem amb les intervencions de: Carles Santacana, historiador; Adelina Escandell, presidenta de la Fundació l’Alternativa i Montse Delgado, secretària de formació sindical, estudis i cultura de CCOO de Catalunya.

El significat de l’Olimpíada Popular, emmarcada en els actes del 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil, va molt més enllà d’una data en el calendari. És un mirall on reflectir la dignitat de les persones, els valors democràtics i el respecte pels drets humans, perquè la barbàrie no es torni a repetir ni aquí ni enlloc i, alhora, serveixi per reflexionar sobre les causes i les conseqüències de l’actual situació a Europa, la crisi dels refugiats i l’augment del racisme i la xenofòbia, que té una especial incidència en el món de l’esport.

Aquesta exposició forma part de les activitats programades pel Comitè per la Commemoració del 80è aniversari de l’Olimpíada Popular del 1936, del que formem part.

Veure invitació.

         + informació

 01/07/2016