f Centre de formació de persones adultes Manuel Sacristán - www.ccoo.cat/escolaadults

Preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior (PPACFGS)

 
Aquests estudis preparen per presentar-se a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior i poden accedir-hi totes les persones que tenen més de 18 anys i les que els compleixen durant l'any natural en què s'inicia la formació.

L'alumnat pot preparar la part comuna de la prova, la part específica, o totes dues. A les persones que a la prova obtinguin una qualificació global igual o superior a 4, se'ls aplicarà un 20% de la qualificació obtinguda en el curs de preparació.

Les matèries específiques que oferim al CFA Manuel Sacristán són:
 
  • Opció A: Dibuix tècnic, Física.
  • Opció B: Biologia, Ciències de la Terra i del medi ambient.
  • Opció C: Geografia, Psicologia i sociologia.

En aquest recull també podeu consultar les opcions de matèries específiques per a tots els tipus de cicles.

Al nostre centre cada estudiant compta amb un tutor que, des del principi, l'acompanya, l'aconsella i l'orienta sobre tots els aspectes de la seva formació.

Per poder presentar-se a les proves s'han de reunir els següents requisits, depenent del cicle formatiu al qual es pretengui accedir:


CFGS de formació professional inicial
Per inscriure's a la prova cal tenir 19 anys o més (o complir-los l'any en què es realitzen les proves) i no tenir cap titulació acadèmica o d'ensenyaments equivalents que permeten l'accés directe a la formació professional (batxillerat o equivalent, o curs específic d'accés).
CFGS d'arts plàstiques i disseny
Les persones que tenen el títol de batxillerat o un títol equivalent a efectes d'accés, només han de fer la part específica de la prova. Les persones que es troben a l’últim curs d’un d’aquests títols també poden fer la prova i han d'acreditar que tenen la titulació en el procés de matrícula.

Les persones que no tenen el títol de batxillerat han de fer les dues parts de la prova: la part comuna i la part específica. En aquest cas, es poden inscriure a la prova:

  • Les persones que tenen 19 anys o més (o els compleixen l'any en què es realitzen les proves)
  • Les persones que tenen 18 anys o més (o els compleixen l’any en què es realitzen les proves) i acrediten que tenen un títol de tècnic d'un cicle de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny o de formació professional d'una família equivalent en el moment de la matrícula (o cursen l'últim curs del cicle).
CFGS d'ensenyaments esportius
Per inscriure's a les proves d'accés cal trobar-se en una de les situacions següents:

  • Tenir complerts 19 anys (o complir-los durant l'any en què es realitzen les proves) i disposar del títol de tècnic esportiu en la modalitat o especialitat esportiva corresponent.
  • Tenir complerts 18 anys o (complir-los durant l'any en què es realitzen les proves) i disposar del títol de tècnic esportiu en la modalitat o especialitat esportiva corresponent abans d’iniciar el curs acadèmic, i tenir un títol de tècnic relacionat amb el títol al qual es vol accedir.


Més informació sobre aquests estudis a la guia informativa de l'ensenyament i al web Estudiar a Catalunya del Departament d'Educació.

Centre de formació de persones adultes Manuel Sacristán - www.ccoo.cat/escolaadults" | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.