f Centre de formació de persones adultes Manuel Sacristán - www.ccoo.cat/escolaadults

Preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior (PPACFGS)

 
Aquests estudis preparen per presentar-se a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior i poden accedir-hi totes les persones que tenen més de 18 anys i les que els compleixen durant l'any natural en què s'inicia la formació.

L'alumnat pot preparar la part comuna de la prova, la part específica, o totes dues. A les persones que a la prova obtinguin una qualificació global igual o superior a 4, se'ls aplicarà un 20% de la qualificació obtinguda en el curs de preparació.

Les matèries específiques que oferim al CFA Manuel Sacristán són:
 
  • Opció A: Dibuix tècnic, Física.
  • Opció B: Biologia, Ciències de la Terra i del medi ambient.
  • Opció C: Geografia, Psicologia i sociologia.

En aquest recull també podeu consultar les opcions de matèries específiques per a tots els tipus de cicles.

Al nostre centre cada estudiant compta amb un tutor que, des del principi, l'acompanya, l'aconsella i l'orienta sobre tots els aspectes de la seva formació.

Per poder presentar-se a les proves s'han de reunir els següents requisits, depenent del cicle formatiu al qual es pretengui accedir:


CFGS de formació professional inicial
Per inscriure's a la prova cal tenir 19 anys o més (o complir-los l'any en què es realitzen les proves) i no tenir cap titulació acadèmica o d'ensenyaments equivalents que permeten l'accés directe a la formació professional (batxillerat o equivalent, o curs específic d'accés).
CFGS d'arts plàstiques i disseny
Les persones que tenen el títol de batxillerat o un títol equivalent a efectes d'accés, només han de fer la part específica de la prova. Les persones que es troben a l’últim curs d’un d’aquests títols també poden fer la prova i han d'acreditar que tenen la titulació en el procés de matrícula.

Les persones que no tenen el títol de batxillerat han de fer les dues parts de la prova: la part comuna i la part específica. En aquest cas, es poden inscriure a la prova:

  • Les persones que tenen 19 anys o més (o els compleixen l'any en què es realitzen les proves)
  • Les persones que tenen 18 anys o més (o els compleixen l’any en què es realitzen les proves) i acrediten que tenen un títol de tècnic d'un cicle de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny o de formació professional d'una família equivalent en el moment de la matrícula (o cursen l'últim curs del cicle).
CFGS d'ensenyaments esportius
Per inscriure's a les proves d'accés cal trobar-se en una de les situacions següents:

  • Tenir complerts 19 anys (o complir-los durant l'any en què es realitzen les proves) i disposar del títol de tècnic esportiu en la modalitat o especialitat esportiva corresponent.
  • Tenir complerts 18 anys o (complir-los durant l'any en què es realitzen les proves) i disposar del títol de tècnic esportiu en la modalitat o especialitat esportiva corresponent abans d’iniciar el curs acadèmic, i tenir un títol de tècnic relacionat amb el títol al qual es vol accedir.


La matrícula és gratuïta perquè som un centre públic, però s'ha d'abonar una quantitat en concepte de material.

 

Més informació sobre aquests estudis a la guia informativa de l'ensenyament i al web Tria educativa del Departament d'Educació.

Centre de formació de persones adultes Manuel Sacristán - www.ccoo.cat/escolaadults" | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.