Cal la implicació de tota la societat i són cabdals les polítiques públiques.

Jornada: Polítiques públiques per a la prevenció i l'abordatge de les violències masclistes


 

A Catalunya el 76% de dones manifesten que han viscut una situació de violència masclista al llarg de la seva vida. Més de 23.000 dones a l’any pateixen assetjament sexual a la feina. De mitjana 3 dones cada dia denuncien una agressió sexual i sabem que és la punta de l’iceberg. En els primers 11 mesos del 2021 es varen produir 27 feminicidis (assassinat de dones pel sol fet de ser-ho) .

La violència masclista és estructural i té múltiples formes d'expressió (violència parella o exparella, violència vicària, assetjament sexual i per raó de sexe a la feina, agressions sexuals, violència institucional, econòmica i digital, violències contra els drets LGTBI+...). Darrere hi ha una societat patriarcal basada en la manca de llibertat de les dones.

 

Per la seva prevenció i erradicació és necessària la implicació del conjunt de la societat, però sens dubte l'acció de les polítiques públiques i eliminar les violències institucionals és cabdal.

 

En aquestes jornades volem reflexionar i treure propostes del que hem aconseguit, de quines actuacions es podrien fer i també identificar propostes per millorar l'acció de les administracions públiques i per eliminar la violència institucional, fent una mirada des del vessant de la prevenció i l'abordatge de les violències masclistes.

 

9.30 h  Benvinguda i presentació de la jornada

Carles Pellejero Gómez, secretari general FSC-CCOO

Montserrat Pineda Lorenzo, secretària de Feminismes de la Conselleria d’Igualtats i Feminismes

 

10 h     Mesa: Serveis d’Atenció, Acompanyament i Restitució

Laia Rosich Solé, directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, de la Conselleria d’Igualtats i Feminismes

Laura Pérez Castaño, Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona

Anna Choy Vilana, cap del Grup Regional d’Atenció a la Víctima dels Mossos a Barcelona

Neus Moreno Sáenz, de la secretaria de les Dones i LGTBI+ de la FSC-CCOO

 

Debat

 

Condueix Mertxe Paredes Duran, secretària de Representació Institucional, Coordinació d‘Òrgans i Territorial de la FSC-CCOO

 

11.45 h Mesa: Tot analitzant el sistema judicial

               Lucía Ortiz Amaro, del grup de recerca Antígona

  Mercè Claramunt Bielsa, advocada i membre de la junta de Dones Juristes

  Nyra Barreto Gutiérrez, del Gabinet Jurídic CCOO de Catalunya

 

  Debat

 

  Condueix Laura Fages Hernández, secretària d’Organització de la FSC-CCOO

 

13.15 h Cloenda

   Anna Bonilla Sánchez, secretària de les Dones i LGTBI+ de la FSC-CCOO

 

Fes clic aquí per veure la Jornada


 

22/10/2021

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.