Actualitat

CCOO presenta un estudi sobre la transformació de la fabricació de vehicles

El 15 de juny ha tingut lloc la presentació de l'estudi “Transformació i innovació per endollar-se al futur”, elaborat per la Fundació ISTAS de CCOO, en el qual es fa una anàlisi de l'actual situació de la indústria de l'automoció al nostre país, els canvis en què està immersa i els reptes de futur que suposa aquest canvi de model productiu. L'estudi s'ha presentat en el marc d'una jornada organitzada conjuntament pel Sindicat d'Indústria i la Unió Intercomarcal de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.

més informació »


CCOO aposta per la viabilitat del polígon petroquímic de tarragona

Aquest matí, una representació de CCOO d'Indústria s'ha reunit amb una delegació del grup parlamentari PSOE-PSC per analitzar la situació del desenvolupament de les xarxes de distribució tancades d'energia elèctrica en relació amb el polígon petroquímic de Tarragona. Aquest tipus de xarxes són, sense dubte, una oportunitat per incrementar la competitivitat del polígon petroquímic de Tarragona en un moment de canvis profunds en la indústria, en què la significativa reducció de costos i la simplificació de tràmits i peatges situaran les empreses en millors condicions per afiançar el futur del polígon petroquímic.

més informació »


Principi d'acord al Conveni de xocolates, bombons i caramels de Barcelona, Lleida i Tarragona

CCOO valorem positivament el preacord assolit, ja que garanteix el poder adquisitiu, ¡ s'adequa el redactat a les noves normatives i també permet afrontar en millor condicions les baixes per COVID, en les quals es garanteix el 100 % del salari.

més informació »


Assolit un preacord al Conveni de pastisseria de Barcelona que garanteix el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector

CCOO valorem positivament l'acord assolit, ja que garanteix el poder adquisitiu de les més de 2.300 persones que treballen al sector. un aspecte destacat és que hem aconseguit que durant la vigència d'aquest conveni no hi haurà compensació ni absorció dels increments salarials.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord sobre el Conveni de la indústria tèxtil i de la confecció

Sindicats i patronal han arribat a un principi d'acord sobre el Conveni de la indústria tèxtil i de la confecció, que tindrà vigència de 2021 a 2023. Ambdues parts han estat conscients de la complexa situació per la qual passa el sector i han estat conseqüents per assolir un preacord molt necessari, que dona continuïtat al sector, sense retrocedir en drets.

més informació »


L'Audiència Nacional dona la raó a la demanada impulsada per CCOO contra Nestlé España

La Sala Social de l'Audiència Nacional dona la raó a CCOO i obliga l'empresa a complir a abonar al seu personal, amb caràcter retroactiu, la prima de fins a 500 € per l'esforç realitzat per les plantilles durant la pandèmia. La sentència també imposa una sanció a l'empresa.

més informació »


La Inspecció de Treball dona la raó a CCOO i resol que IQOXE va vulnerar el dret de vaga de la plantilla

L'informe de la Inspecció de Treball desmunta els arguments esgrimits per l'empresa i considera que aquesta va vulnerar el dret de vaga dels seus treballadors i treballadores, de manera que dona la raó als sindicats, que van presentar una denúncia contra l'empresa per aquest motiu, en relació amb la vaga convocada el passat 30 de març pel bloqueig de les negociacions del conveni. Aquest informe s'afegirà a la demanda judicial que CCOO està preparant contra IQOXE per aquest motiu.

més informació »


Els comitès de Nissan convoquen noves mobilitzacions per exigir la reindustrialització de les plantes catalanes

Fa més d'un any que les treballadores i treballadors de Nissan i de les seves empreses auxiliars estan en lluita, una lluita que no s'acabarà fins que s'aconsegueixi una reindustrialització que doni resposta a la pèrdua de teixit industrial i d'ocupació que suposa la marxa de Nissan. Per aquesta raó, els comitès d'empresa convoquen una nova mobilització aquest divendres, coincidint que fa un any de l'anunci de tancament i que el conflicte encara no s'ha resolt.

més informació »


Signat el Conveni estatal de majoristes de productes químics, per al període 2021-2023

CCOO d'Indústria fem una valoració positiva del conveni, ja que recull en gran mesura les nostres propostes i reivindicacions i dona seguretat a les persones que treballen al sector, en un moment difícil i de gran incertesa.

més informació »


CCOO manifesta el seu suport a la plantilla de Maxion Wheels de Manresa i espera que es pugui tornar a la normalitat al més aviat possible

CCOO d'Indústria de Catalunya manifesta el seu suport a la plantilla i es posa a la seva disposició en tot allò que sigui possible per normalitzar la situació al més aviat possible, i que es pugui reprendre l'activitat d'aquesta empresa centenària, que ocupa 233 persones. Així mateix, CCOO vetllarà perquè aquesta situació d'excepcionalitat no afecti els llocs de treball.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord a BIC Graphic

Amb aquest acord es redueix el nombre de persones afectades per l'expedient de 52 a 44. D'aquestes 44, es potenciaran les sortides no traumàtiques, mitjançant prejubilacions i baixes voluntàries. Aquest preacord s'ha assolit gràcies a la pressió de la mobilització de la plantilla, que haurà de ratificar-lo. Amb aquest acord queda desconvocada la vaga prevista per als dies 14, 17 i 18 de maig.

més informació »


Manifestació per la reindustrialització de Nissan

CCOO d'Indústria de Catalunya ha fet una crida a totes les persones que treballen a les empreses proveïdores i auxiliars de Nissan a sumar-se a aquesta manifestació, ja que el projecte de reindustrialització també ha de donar cobertura a les persones que formen part de la cadena de valor de Nissan.

més informació »


CCOO fa una crida a les plantilles de les proveïdoresi auxiiars de Nissan a sumar-se a la manifestació del 13 de maig

CCOO convoquem les persones que treballen a les diferents empreses proveïdores i auxiliars de Nissan a participar en la manifestació convocada pels comitès de Nissan el proper dijous, 13 de maig, a les 18 h, que anirà des del Departament d'Indústria de la Generalitat fins a la Delegació del Govern.

més informació »


CCOO valora negativament el balanç del primer Pacte Nacional per a la Indústria presentat pel Govern

Davant del balanç final del primer Pacte Nacional per a la Indústria 2017-2020 presentat pel Govern, CCOO en fa una valoració negativa. Han quedat sense executar una part important de les propostes del pla, especialment les mesures més rellevants davant el canvi de model productiu, i els pressupostos presentats corresponen a despesa ordinària de l'Administració en polítiques industrials i no a un veritable desplegament del PNI.

més informació »


CCOO es persona com a part interessada davant la Inspecció de Treball en la investigació de l'accident mortal a CIDAC

CCOO considera molt lamentable i inacceptable que encara es produeixin situacions en què les persones perden la vida al seu lloc de treball. Per això, exigirà que la investigació de l'accident de CIDAC arribi fins a les últimes conseqüències.

més informació »


Vaga a BIC Graphic contra l'ERO d'extincions

Aquest dijous, 6 de maig, les treballadores i treballadors de BIC Graphic faran una jornada de vaga de 24 hores contra l'ERO que ha presentat l'empresa per extingir 52 llocs de treball. I divendres, 7 de maig, la plantilla tornarà a concentrar-se de 13 a 15 h, a les portes de l'empresa, com ja va fer la setmana passada, en defensa dels llocs de treball.

més informació »


El conflicte de Nissan tornarà als carrers per exigir un futur industrial

Davant la manca de grans avanços en la mesa de reindustrialització de Nissan, els comitès han decidit tornar a portar el conflicte al carrer per deixar clar a administracions i empresa el malestar de les treballadores i treballadors davant d'aquesta situació. Estan preparant una manifestació a Barcelona per al proper 13 de maig, des del Departament d'Indústria de la Generalitat fins a la Delegació del Govern per exigir solucions i un projecte de reindustrialització amb garanties.

més informació »


CCOO d'Indústria rebutja l'ERO d'extincions presentat per Fico Transpar i dona suport a la vaga de la plantilla

CCOO denuncia que la multinacional Panasonic, a la qual pertany Ficosa, està aprofitant la situació conjuntural de crisi derivada de la pandèmia per acomiadar part de la plantilla de Fico Transpar i seguir desmantellant aquesta societat. El comitè d'empresa ha convocat diverses jornades de vaga de 24 hores en defensa dels llocs de treball, els dies 5, 7, 14 i 17 de maig.

més informació »


La plantilla de BIC Graphic iniciarà mobilitzacions contra l'ERO

El comitè d'empresa convoca les treballadores i treballadors a concentrar-se els propers divendres 30 d'abril, 7 i 14 de maig, de 13 a 15 h, a les portes de la fàbrica i avui ha registrat la convocatòria d'una jornada de vaga de 24 hores el proper dia 6 maig contra l'ERO i en defensa dels llocs de treball. A més, la plantilla de BIC Graphic també participarà en la concentració de l'1 de Maig a Tarragona per denunciar l'expedient, que no està justificat, i exigir a l'empresa que faci marxa enrere.

més informació »


CCOO rebutja el procés de reestructuració del Grup Sanofi i demana que s'obri una mesa de negociació seriosa

El Grup Sanofi ha decidit externalitzar el servei de venda i promoció de medicaments a 14 països europeus, al·legant insuficients vendes en aquests països,una decisió suposa un pas més en el procés de reestructuració iniciat per Sanofi, que prèviament ja ha afectat les funcions de suport, R+D, assumptes industrials i la divisió OTC, entre d'altres. Des del comitè europeu, del qual CCOO formem part, rebutgem rebutgem aquest projecte i exigim a Sanofi que obri un procés de negociació seriós amb la representació dels treballadors i treballadores.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO presentat per BIC Graphic per extingir 52 llocs de treball

CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja l'ERO que ha presentat BIC Graphic per extingir 52 llocs de treball, ja que aquest expedient no està justificat, i exigeix a l'empresa que es busquin mesures no traumàtiques per donar resposta a aquesta situació conjuntural.

més informació »


José Antonio Hernández ha estat reelegit secretari general de CCOO d'Indústria de Catalunya

José Antonio Hernández ha estat escollit de nou secretari general de CCOO d'Indústria de Catalunya en el 3r Congrés de la federació, celebrat els dies 21 i 22 d'abril a Fira Sabadell, amb el lema “Indústria, motor d'igualtat”. En el marc del congrés també s'han aprovat l'Informe de balanç de l'acció sindical realitzada durant el 2n mandat i el Pla d'acció per als propers quatre anys, a més de renovar els òrgans de direcció de la federació.

més informació »


Reunió i roda de premsa dels comitès de Nissan i el secretaris generals de CCOO, UGT, USOC i CGT sobre l'estat dels projectes de reindustrialització de les plantes catalanes

El dilluns 26 d'abril, a las 9.30 h, els comitès d'empresa de Nissan i els secretaris generals de Catalunya de CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, USOC i CGT, Javier Pacheco, Camil Ros, Maria Recuero i Ermengol Gassiot, respectivament, mantindran una reunió per analitzar la situació de la mesa de reindustrialització.

més informació »


S'arriba a un preacord davant el tancament de Bosch de Lliçà

Aquesta matinada el comitè de Bosch de Lliçà de Munt ha arribat a un principi d'acord amb la Direcció de l'empresa davant l'anunci de tancament, que encara està pendent de ratificació.

més informació »


CCOO d'Indústria de Catalunya celebra el seu 3r Congrés els dies 21 i 22 d'abril a Sabadell

Els dies 21 i 22 d'abril, se celebra el 3r Congrés de CCOO d'Indústria de Catalunya amb el lema “Indústria, motor d'igualtat”, al qual estan convocats 263 delegades i delegats dels diferents sectors industrials i del camp que engloba la federació, garantint totes les mesures de seguretat sanitària.

més informació »


Reunió dels comitès de Nissan amb la Generalitat sobre la reindustrialització de les plantes catalanes

Els comitès d'empresa de Nissan es reuniran aquesta tarda, a les 15.30 h, amb representants del Govern per tractar sobre la reindustrialització de les plantes catalanes de Nissan. Està previst que hi participin Pere Aragonès i els consellers Chakir El Homrani i Ramon Tremosa.

més informació »


Els comitès de Nissan demanen la màxima implicació als partits polítics i al nou govern per aconseguir la millor reindustrialització de les plantes

Aquest dimecres, 14 d'abril, els comitès d'empresa de Nissan es reuneixen amb ERC i tanquen la ronda de reunions amb els partits polítics més representatius del Parlament de Catalunya per demanar-los la màxima implicació de tots els partits i de les institucions per aconseguir la millor reindustrialització de les plantes de Nissan.

més informació »


El drama de la indústria catalana, programa número 277 de CCOO a Televisió de Catalunya

Programa número 277 de CCOO de Catalunya a Televisió de Catalunya: El drama de la indústria catalana. Emès el 12 d'abril de 2021 pel Canal 33.

més informació »


CCOO a favor de la instal·lació de la fàbrica de bateries al Baix Llobregat

Durant els darrers dies, s'han generat notícies respecte d'una important inversió per a la fabricació de bateries elèctriques al Baix Llobregat. Es parla de la creació d'un consorci publicoprivat participat pel Govern d'Espanya, Seat, Volkswagen i Iberdrola. Diferents ajuntaments, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i d'altres actors s'han manifestat sobre aquesta eventual inversió pel sector de l'automoció.

més informació »


Vaga a Bosch contra el tancament de la planta de Lliçà

Aquest dimarts 6 d'abril, les treballadores i treballadors de la planta de Bosch Sistemas de Frenado, de Lliçà d'Amunt, inicien una vaga contra el tancament de la planta vallesana que s'allargarà almenys fins a finals de mes.

més informació »


CCOO i UGT denuncien IQOXE a la Inspecció de Treball per coaccions i serveis mínims abusius

CCOO i UGT presentem denúncia davant la Inspecció de Treball contra IQOXE per vulneració del dret de vaga amb imposició de serveis mínims abusius i coaccions als treballadors i les treballadores.

més informació »


Convocada vaga a IQOXE pel desbloqueig de les negociacions del conveni

El comitè d'empresa d'IQOXE ha convocat vaga el proper dimarts, 30 de març, davant el bloqueig de les negociacions del conveni per part de l'empresa, que continua enrocada en els seus plantejaments i no té intenció de donar resposta a les principals demandes plantejades per la representació de la plantilla. Un escenari que ens aboca de nou al conflicte.

més informació »


Els comitès de Nissan demanen la màxima implicació als partits polítics i al nou Govern per aconseguir la millor reindustrialització de les plantes

Els comitès d'empresa de Nissan s'estan reunint aquests dies amb els partits més representatius del Parlament de Catalunya per fer-los arribar un missatge clar: és necessària la màxima implicació de tots els partits i les institucions per aconseguir la millor reindustrialització de les plantes de Nissan. Els comitès d'empresa de Nissan reivindiquen que el nou Govern ha de tenir entre les seves prioritats la defensa dels llocs de treball i recorden que un país sense indústria no té futur.

més informació »


La plantilla de Delmon Group Ibérica inicia una vaga davant la situació d'incertesa actual

Les treballadores i treballadors de l'empresa Delmon Group Ibérica, de Castellbisbal, han començat avui a les 14 hores una vaga amb caràcter indefinit per exigir a la direcció que aclareixi el futur de la planta i dels llocs de treball, davant la situació d'incertesa generada per les notícies que apunten una possible deslocalització de la producció i la consegüent pèrdua d'ocupació que això suposaria.

més informació »


Reunió dels comitès d'empresa del Grup Bosch per analitzar la situació derivada de l'estratègia de la multinacional a l'Estat

Aquest dimecres, 24 de març, els comitès d'empresa de les tres plantes que el Grup Bosch té a l'Estat es reuniran per analitzar la situació del grup, davant la deriva empresarial de la multinacional al nostre país, i per buscar alguna sortida per intentar trobar una alternativa industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball. Els comitès de Castellet i de Madrid traslladaran també el seu suport a la plantilla de la fàbrica vallesana.

més informació »


Altres notícies »

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.