Actualitat

Els comitès de Nissan demanen una major implicació a l'administració i l'empresa en la fase més decisiva de la reindustrialització

La mesa de reindustrialització de Nissan es va marcar setembre com a fase decisiva per definir els projectes de reindustrialització de les plantes afectades pel tancament. Els comitès manifesten que encara no s'han definit tots els projectes ni hi ha cap decisió definitiva sobre els projectes que ocuparan les actuals instal·lacions de les plantes de Nissan. Per això demanen una major implicació a l'Administració i a l'empresa, i recorden que el procés no finalitzarà fins que la reindustrialització sigui efectiva.

més informació »


CCOO d'Indústria convoca les delegades i delegats de les càrnies per analitzar la situació d'estancament de les negociacions i plantejar iniciatives per assolir un conveni digne al sector

CCOO d'Indústria convoca les delegades i delegats de les indústries càrnies del conjunt de l'Estat a una assemblea per explicar-los la situació de bloqueig de les negociacions del conveni sectorial i debatre les iniciatives que cal posar en marxa per aconseguir un conveni just i digne per a les persones que treballen al sector.

més informació »


CCOO d'Indústria insta el Govern a no cedir davant el xantatge de les elèctriques amb el tancament anticipat de les nuclears

CCOO d'Indústria considera inacceptable l'anunci de les patronals elèctriques que avançaran el tancament de les centrals nuclears a Espanya de forma desordenada si el Govern aprova finalment el projecte de llei sobre retribució del CO2 del mercat elèctric. El sindicat recorda que el tancament del sector ja està pactat i escrit en el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030 (PNIEC) i que l'acord s'ha de respectar.

més informació »


CCOO aconsegueix una compensació per a la plantilla afectada per la subrogació d'una unitat de Diagnòstic Grifols a una empresa del sector

Gràcies a l'acció sindical de CCOO de Grifols s'ha aconseguit millorar les condicions d'aquest procés de subrogació més enllà de l'aplicació estricta de l'article 44 de l'Estatut dels Treballadors, com pretenia inicialment l'empresa. D'aquesta manera, les 22 persones que treballen en aquesta unitat percebran 7.000 € en concepte de bonus per cobrir les despeses que els suposi aquesta subrogació. Així mateix, se'ls mantindran l'antiguitat i els beneficis socials, perquè no perdin res.

més informació »


Signat el Conveni de pastisseria de la província de Barcelona 2021-2022

CCOO d'Indústria valorem positivament el conveni acordat, ja que garanteix el poder adquisitiu de les persones que treballen del sector.

més informació »


Signat el Conveni del metall de Girona per als anys 2021-2022

CCOO d'Indústria fem una valoració positiva del text signat, ja que incorpora les principals reivindicacions plantejades per la part social i garanteix el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector.

més informació »


La plantilla de Sandoz ratifica el preacord sobre el tancament de la planta de les Franqueses del Vallès

Les treballadores i treballadors de Sandoz han ratificat avui per majoria, amb un 77,9 % de vots a favor, el preacord assolit a finals de juliol entre el comitè i la direcció de l'empresa, després d'un intens procés de negociació. Un acord que ha estat fruit de l'esforç de negociació i la tenacitat del comitè, amb la majoria de CCOO.

més informació »


El col·lectiu de jubilats de BASF porta la reivindicació en defensa dels seus drets socials a Madrid

Aquest dimecres, 8 de setembre, una representació de treballadors jubilats de BASF es concentraran a Madrid, davant l'Audiència Nacional, coincidint amb la celebració del judici per la demanda interposada per aquest col·lectiu contra l'empresa, que va anar eliminant un seguit de drets i costums que la companyia tenia envers el col·lectiu de persones jubilades.

més informació »


CCOO d'Indústria rebutja el tancament de Luxiona a Canovelles

CCOO denuncia que, des que va adquirir la majoria de l'accionariat el 2019, Sherpa Capital ha anat desmantellant la planta de Canovelles, deslocalitzant la producció a Polònia i a empreses externes de la comarca i reduint progressivament la facturació de la planta vallesana. Per a CCOO, les causes econòmiques que addueix l'empresa en realitat responen a una decisió estratègica del grup, que ha deixat clar que no aposta per la planta de Canovelles.

més informació »


Vaga a Mopavid per exigir el pagament de les nòmines pendents

A finals d'agost es va arribar a un acord, amb la mediació de l'Administració, pel qual l'empresa es comprometia a pagar les nòmines pendents en diversos terminis. L'empresa ha incomplert el primer termini de pagament, previst el 3 de setembre, per la qual cosa la plantilla ha decidit plantar-se i anar a la vaga, ja que encara tenen pendent de cobrar les nòmines dels dos últims mesos i la meitat de la paga extraordinària d'estiu.

més informació »


CCOO lamentem la defunció del treballador víctima de l'accident ocorregut el passat divendres a Europastry de Sarral

Des de CCOO volem transmetre el nostre sentit condol als familiars i companys de la víctima, i vetllarem per aclarir les circumstàncies d'aquest lamentable accident. CCOO demanem a l'Autoritat Laboral la màxima celeritat en la investigació per aclarir les causes de l'accident per poder prendre les mesures oportunes i depurar les possibles responsabilitats. Així mateix, instem l'empresa a extremar les mesures de seguretat per evitar nous accidents, fent especial incidència en la coordinació d'activitats empresarials, punt del tot essencial quan, com en aquesta situació, concorren persones treballadores de diferents empreses a un mateix centre de treball.

més informació »


CCOO d'Indústria no signarà el Conveni de magatzems de fruites i verdures de Lleida si no recull un increment de salari digne per a les categories més baixes

Després de més de dos mesos de negociació CCOO rebutja i no signa el principi d'acord a què van arribar ahir, 30 de juliol, UGT i AFRUCAT a la mesa de negociació del Conveni col·lectiu sectorial de fruites i verdures de Lleida.

més informació »


Nova jornada de vaga a General Cable d'Abrera (Grup Prysmian) contra els acomiadaments

Demà dimarts, 27 de juliol, els treballadors i treballadores de la planta de General Cable d'Abrera, del Grup Prysmian, faran una nova jornada de vaga de 24 hores contra els acomiadaments del personal del magatzem de producte acabat. Aquesta serà la tercera jornada de vaga de la plantilla com a resposta a la decisió de l'empresa d'externalitzar l'activitat d'aquest magatzem de la planta d'Abrera.

més informació »


S'arriba a un preacord per al tancament de la planta de Sandoz a les Franqueses del Vallès

Després d'un intens procés de negociació, el comitè d'empresa i la direcció de Sandoz Industrial Products han arribat a un preacord per al tancament de la planta de les Franqueses del Vallès, que està pendent de ratificació per la plantilla. Malgrat no haver pogut evitar el tancament, CCOO d'Indústria, que té la majoria del comitè d'empresa, valora positivament el preacord, ja que s'estableixen mesures no traumàtiques, com recol·locacions, jubilacions i baixes voluntàries, a més d'aconseguir unes bones condicions de sortida per a les persones que no s'acullin a cap d'aquestes opcions.

més informació »


Els termes del preacord sobre el conveni estatal de pinsos compostos per a animals que UGT ha subscrit en solitari ens aboquen al conflicte al sector

CCOO rebutja aquest preacord, ja que permet una retallada històrica de les condicions laborals de les persones que treballen al sector. Després de consultar el seu actiu sindical i els òrgans de direcció, CCOO d'Indústria de Catalunya prepararà una seguit d'accions reivindicatives sostingudes en el temps a partir de setembre per informarels treballadors i treballadores de les pèssimes repercussions que tindrà aquest preacord i fer entendre als signataris d'aquest despropòsit que no es poden malvendre les condicions de treball que, durant tants anys, s'han anat conquerint.

més informació »


S'arriba a un acord sobre el Conveni de masses congelades de Catalunya

Aquest matí s'ha celebrat un acte de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya, davant el bloqueig de les negociacions, que s'ha tancat finalment amb un preacord del conveni per als anys 2020-2022.

més informació »


CCOO d'Indústria crea una mesa de treball per buscar solucions a la situació derivada de la falta de semiconductors al sector de l'automòbil

La falta de semiconductors està tenint una incidència preocupant a les empreses del sector d'automoció a Catalunya, tant constructores com indústries auxiliars i de components, que ja estan començant a aplicar mesures per afrontar aquest escenari. Per abordar aquest complex escenari, CCOO d'Indústria ha constituït una mesa de treball sectorial, que elaborarà un mapa de la situació de les empreses de components al conjunt de Catalunya i es farà un seguiment exhaustiu de les mesures que estan prenent aquestes empreses per abordar la situació actual.

més informació »


CCOO reclama al Govern de la Generalitat posar en marxa el nou Pacte nacional per a la indústria per aprofitar els fons europeus / PERTE_VEC per l'impuls al sector de l'automoció a Catalunya

El Projecte Estratègic PERTE_VEC per la Recuperació i Transformació Econòmica pel desenvolupament del Vehicle Elèctric i Connectat que aprovarà avui el consell de Ministres, és una oportunitat que Catalunya no pot desaprofitar per transformar el model productiu i guanyar sobirania industrial en un sector que està cridat a transformacions profundes que passen per l'electrificació, la digitalització i els serveis de mobilitat.

més informació »


Vaga a General Cable d'Abrera (Grup Prysmian) contra els acomiadaments anunciats per l'empresa

General Cable ha decidit externalitzar les activitats del magatzem de producte acabat de la planta d'Abrera a l'empresa Grup CTC i, com a conseqüència d'això, ha anunciat l'acomiadament de les 7 persones que treballen en aquest magatzem. El comitè d'empresa considera totalment injusta i desproporcionada aquesta decisió d'externalitzar part de l'activitat pròpia i fer fora el personal del magatzem; per això ha convocat tres jornades de vaga.

més informació »


CCOO insta a ICL a continuar desenvolupant el Pla Phoenix per garantir el futur de l'activitat minera a la Catalunya central

CCOO d'Indústria valora positivament la finalització de l'obra de la rampa d'accés de la mina de Cabanasses (Súria), malgrat l'important endarreriment en la seva execució, ja que suposa un pas important per assolir el projecte de mineria sostenible que defensa el sindicat, alhora que ha de garantir la viabilitat de la indústria minera a la Catalunya central, com a una peça clau de generació de riquesa i ocupació al territori. Tot i això, CCOO recorda que hi ha altres elements que són clau per assolir una activitat minera sostenible i que encara estan pendents de materialitzar-se, i insta la multinacional a desenvolupar-los.

més informació »


Convocades aturades a Boehringer Ingelheim España per exigir la readmissió de les persones acomiadades

CCOO d'Indústria de Catalunya acompanyarà a la plantilla en aquesta mobilització. El secretari general de la federació, José Antonio Hernández, estarà present en la concentració de les 13 hores per manifestar el seu suport a les persones afectades i exigir a la direcció de Boehringer la seva readmissió immediata.

més informació »


Assolit un principi d'acord sobre el Conveni de marroquineria de Catalunya

CCOO d'Indústria valorem positivament el preacord, amb el qual hem assolit més del 90 % de les nostres propostes, es garanteix el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector, es milloren els permisos individuals i s'acorda la revisió del nomenclàtor.

més informació »


Signat el Conveni de xocolates, bombons i caramels de Barcelona, Lleida i Tarragona per als anys 2020-2021

El 2 de juliol, sindicats i patronal hem signat el Conveni de xocolates de Barcelona, un conveni que es fa extensiu al sector de bombons, xocolates, xiclets i caramels de Barcelona, Lleida i Tarragona. CCOO valorem positivament el conveni signat, ja que garanteix el poder adquisistiu.

més informació »


La Inspecció de Treball sanciona IQOXE per una infracció molt greu per l'explosió que va causar tres morts

CCOO d'Indústria valora positivament la resolució de la Inspecció de Treball sobre la investigació de l'accident mortal d'IQOXE del passat 14 de gener de 2020, ja que dona la raó a les denúncies del sindicat pels continus incompliments per part de l'empresa en matèria de prevenció i seguretat laboral. La investigació de la inspecció determina la responsabilitat de l'empresa en els fets ocorreguts i constata la gravetat de la infracció per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés productiu del MPEG 500, per la qual cosa li ha imposat una sanció.

més informació »


Signat el Conveni de la indústria tèxtil i de la confecció per als anys 2021-2023

CCOO valorem positivament el conveni signat, ja que dona continuïtat a la marxa del sector i garanteix que no hi ha cap retrocés en drets laborals.

més informació »


CCOO d'Indústria ens comprometem a treballar per una transició justa que garanteixi l'ocupació industrial i les condicions laborals en l'actual context de canvis

Aquest dimecres hem fet el primer ple de política industrial del mandat, en el qual hem debatut sobre els grans reptes que suposa el necessari canvi de model productiu en què estem immersos i els objectius de treball per als propers quatre anys.

més informació »


CCOO rebutja els acomiadaments a Boehringer Ingelheim España

CCOO recorda a la direcció de l'empresa que no es pot construir un futur prometedor destruint llocs de treball. Per això insta la multinacional a reconsiderar la seva decisió i apostar per la plantilla de la planta de Sant Cugat del Vallès.

més informació »


Altres notícies »

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.