Qui és en Javier Pacheco?

Javier Pacheco
Javier Pacheco Serradilla va néixer a Barcelona un 21 de novembre del 1970, fill d’emigrants extremenys dels anys seixanta. Va cursar estudis d’educació general bàsica i de grau mitjà de formació professional d’automoció. Després de cinc anys treballant en petites empreses (des d’una ferralleria fins a un taller de carburadors, passant pel repartiment de propaganda i una empresa de la construcció), el 1991 entra a formar part de la plantilla de Nissan, empresa a la qual continua pertanyent.

És en aquesta empresa on entra en contacte amb CCOO: s’afilia al sindicat a mitjan anys noranta i comença a formar-se com a sindicalista. El 1997 és escollit com a delegat sindical. El 1999 esdevé membre del comitè d’empresa i responsable de CCOO a la fàbrica de la Zona Franca. El 2001 és elegit pels seus companys i companyes com a secretari general de la Secció Sindical Intercentres de Nissan, càrrec que renova el 2005. Aquests mandats els va compaginar amb la presidència del Comitè d’Empresa Europeu de Nissan. Al març del 2009 va ser elegit com a secretari general de la Federació Minerometal·lúrgica de CCOO de Catalunya, organització que en aquell congrés es va passar a denominar Federació d’Indústria. A finals del 2012 va ser reelegit com a secretari general i el març del 2014, quan es van fusionar les federacions d’Indústria i Fiteqa (Química, Tèxtil i Afins), va ser escollit secretari general.

El mes de juny del 2016 es va integrar la Federació Agroalimentària a la d’Indústria, i va tornar a ser escollit secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya que integra els principals sectors industrials del país. L'abril del 2017, en l’11è Congrés de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya és escollit secretari general.CAT | ES | EN | FR

Cercador

 

Els tweets del Javier

Xarxes socials

CCOO de Catalunya | 2018