Javier Pacheco: L'esquerra guanya presència institucional a les administracions locals i autonòmiques del país

Article publicat a la revista 'Lluita obrera' número 239 d'abril - juny del 2019

Foto El passat 26 de maig totes les ciutats i pobles d’arreu de l’Estat van renovar la seva representació, i també es van renovar els parlaments en algunes comunitats autònomes. En menys d’un mes s’ha refet pràcticament tota l’arquitectura institucional de l’Estat, a més del Parlament Europeu.

Tant a Catalunya com a Espanya, la majoria de la ciutadania ha optat per forces polítiques d’esquerra, cosa que ha canviat el panorama polític en el marc d’un cicle electoral que obre les portes a endegar les polítiques socials necessàries que permetin revertir les retallades dels anys negres d’austeritat i la nefasta gestió de la sortida de la crisi.
Les forces progressistes tenen l’oportunitat de recuperar institucions municipals i autonòmiques als governs de dretes i enfortir el teixit institucional de proximitat amb un paquet de polítiques socials que torni els equilibris de rendes trencats per les polítiques d’austeritat, d’incentius fiscals a empreses i capitals, i de devaluació salarial i pensions. Aquestes polítiques han llastrat el progrés social en aquests anys de creixement econòmic i han provocat l’acumulació de la riquesa del capital i el transvasament de les rendes del treball als beneficis empresarials, cosa que ha dut a la pobresa laboral i social 1 de cada 10 treballadors i treballadores amb feina (1 persona de cada 4, en el cas de Catalunya).

Feu clic per llegir l'article de Javier Pacheco, L'esquerra guanya presència institucional a les administracions locals i autonòmiques del país, publicat a la revista 'Lluita obrera' número 239 d'abril - juny de 2019
17/07/2019
CAT | ES | EN | FR

Cercador

 

Els tweets del Javier

Xarxes socials

CCOO de Catalunya | 2018