CCOO de Lleida denuncia que l'Administració aposta per un transport escolar de baix cost a la comarca de la Noguera


Foto La recent publicació de la licitació del servei de transport escolar a la comarca la Noguera demostra una vegada més que el model de transport escolar pel qual aposta l’Administració pública catalana és de baix cost amb tots els inconvenients i riscos que aquest model suposa per a usuaris i treballadors i treballadores.

A la licitació anunciada pel Consell Comarcal de la Noguera, en un servei amb vehicle de fins a 9 places entre les poblacions de Ponts i Ribelles, el preu mitjà que paga aquesta administració és de 18,74 euros. Si tenim en compte que entre aquestes dues poblacions de la Noguera hi ha 13 km i que diàriament es fa el trajecte d’anar i tornar dues vegades, finalment surten 52 quilòmetres diaris. A més el temps de realització del trajecte és de més de dues hores diàries. El preu de 18,74 euros diaris significa que cada quilòmetre és paga a 0,36 euros. Amb aquesta quantitat, cada empresa ha de pagar les nòmines, l’amortització del vehicle, la benzina, els impostos i d’altres despeses. Fets els càlculs, a les empreses no els surt a compte fer aquests serveis perquè els acaben fent per sota del preu de cost.

Els estudis de costos del sector del transport de viatgers ens diuen que un servei d’aquest tipus costa entre 45 i 50 euros el servei.

Aquestes retallades perjudiquen en primer terme les condicions laborals del personal del transport de viatgers i, tant o més, la qualitat de servei als nostres infants.

31/08/2021

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.