Conceptes, indicadors i situació a Catalunya

La pobresa amb perspectiva de gènere


Foto Els darrers anys la crisi econòmica i les polítiques d’austeritat aplicades per les diferents administracions públiques han generat un augment de la desigualtat i han provocat un augment tant de l’empobriment de les classes populars com de la desigualtat a Catalunya i a la resta d’economies desenvolupades. Un procés que no ha afectat tothom per igual, tampoc a homes i dones, que han patit els impactes de la crisi i les polítiques aplicades en els darrers anys de forma diferenciada.

Els estudis de crisis anteriors realitzats des de l’economia feminista mostren també com les dones solen patir amb les crisis econòmiques un increment de la càrrega total de treball (remunerat i no remunerat) i un descens de la renda. Aquest fet es veu agreujat en la present crisi, la qual hacomportat que un lloc de treball no sigui ja cap garantia de defugir la pobresa, un canvi de gran transcendència en el nostre sistema social. També sabem que nous fenòmens com la pobresa energètica o la crisi de l’habitatge van associats a una sobrecàrrega de responsabilitats en la gestió familiar, que solen recaure en esquenes femenines.

Feu clic per veure l'estudi La pobresa amb perspectiva de gènere: conceptes, indicadors i situació a Catalunya
25/02/2017

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.