La Societat Anònima Europea és una nova forma societària que podrà ser constituida i aplicada en qualsevol dels 25 estats de la UE i del Espai Econòmic Europeu (+Noruega, Islàndia, Liechtenstein).

Publicada la Llei 19/2005 sobre la Societat Anònima Europea


Aquesta llei suposa la introducció en l'ordenament jurídic espanyol d'un nou model de participació dels treballadors en les empreses que donarà prioritat a la negociació entre les parts. Seran els representants de la societat i dels treballadors els qui decidiran els mecanismes d'implicació i els que podran consistir en la creació d'un òrgan de representació dels treballadors. La llei 19/2005 també permetrà la participació dels treballadors als òrgans socials de la societat, del consell d'administració o en el consell de vigilància.

El regim de la Societat Anònima Europea domiciliada en Espanya haurà de ser completada amb la llei que reguli la implicació dels treballadors en la Societat Europea mitjançant la incorporació al Dret Espanyol de la Directiva 2001/86/CE del Consell del 8 d'octubre de 2001 amb el mateix títol. La seva rellevància deriva de la impossibilitat d'enregistrar una Societat Europea fins que no s'hagin determinat les disposicions relatives a l'esmentada implicació dels treballadors, d'acord amb el que ha estat establert al Reglament Nº 2157/2001.

Per consultar la Llei 19/2005 en espanyol, cliqueu aquí.


21/11/2005

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.