1 de cada 5 pensions contributives (el 22,8%) necessiten de complements

CCOO i UGT reclamen una pujada de les pensions mínimes i no contributives en els PGE-2022


Foto

CCOO i UGT reclamen una pujada de les pensions mínimes i no contributives en els PGE-2022

UGT i CCOO han realitzat la proposta a la Mesa de Diàleg Social de pensions en què s'està debatent la segona fase de la reforma per garantir de manera estructural la suficiència de les pensions més baixes, i reclama que el projecte de PGE-2022 incorpori ja una primera mesura orientada en aquest sentit.

Malgrat que el nostre sistema de pensions garanteix pensions contributives a gairebé 9 milions de persones amb una quantia mitjana de 1.035 euros / mes, un import que s'eleva fins als 1.192 euros / mes en el cas de jubilació, CCOO i UGT criden l'atenció sobre el fet que 1 de cada 5 pensions contributives (el 22,8%) necessiten de complements a mínims.

Aquests complements permeten així que els una mica més de 2,2 milions de persones pensionistes que els reben puguin arribar a una pensió mínima que oscil•la entre els 689 euros / mes en els casos de viduïtat i jubilació per a majors de 65 anys sense cònjuge a càrrec, i els 851 euros / mes en els de jubilació amb cònjuge a càrrec.

Als casos anteriors hem de sumar gairebé 450.000 persones que són titulars d'una pensió no contributiva, la quantia se situa en 402 euros / mes.

Per millorar la protecció social que el sistema de Seguretat Social ofereix a aquests col•lectius de pensionistes, UGT i CCOO han plantejat a la Taula de diàleg social de pensions la necessitat que la segona fase de l'acord incorpori una referència expressa a la necessitat d'elevar les quanties d'aquestes pensions fins a aconseguir un nivell de suficiència i garantir aquesta de forma estructural en el llarg termini.

Per això, CCOO i UGT plantegen la necessitat que les pensions mínimes i les pensions no contributives s'incrementin de manera progressiva per sobre del que es revaloritzaran el conjunt de pensions fins a aconseguir un nivell de suficiència per a totes les persones pensionistes, mantenint en tot cas el diferencial de garantia que actualment estableix el sistema respecte dels àmbits contributiu i assistencial.

El sindicat ha reclamat així que el projecte de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022, en coherència amb l'objectiu plantejat i sense perjudici de la concreció final d'aquesta matèria en la segona fase de la negociació sobre pensions, inclogui una primera actuació en aquest sentit i es prevegi respecte de les pensions mínimes i les pensions no contributives un mateix percentatge d'increment de les quanties superior a què amb caràcter general s'utilitzarà per a la revaloració del conjunt de pensions.

Més informació:

Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia de CCOO de Catalunya. Tel. 659 135 658

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 21 de setembre de 2021

CCOO de Catalunya
premsa@ccoo.cat
http://www.ccoo.cat
93 481 29 05

22/09/2021

CCOO de les Comarques gironines | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.