La representació de personal acusa l'Ajuntament d'aplicar unilateralment millores econòmiques no pactades a treballadors i treballadores municipals

Dos anys de retallades a l'Ajuntament de Sant Quirze


Les millores laborals que el Govern de Sant Quirze del Vallès va pactar amb la plantilla de l'Ajuntament, i que afecten més de 30 treballadors i treballadores públics, sembla que definitivament no s'aplicaran en el que resta de mandat. Segons ha explicat el comitè plenari, que es va reunir amb l’alcaldessa, la regidora delegada i el cap de Recursos Humans el passat 4 de maig, els acords es troben en un punt mort. La representació de personal va transmetre el malestar de part de la plantilla a l'alcaldessa, Montserrat Mundi, respecte als acords de regularització dels llocs de treball, bloquejats des del mes de desembre i va comunicar oficialment que no ratificaria res que no tingués el vistiplau del Departament d’Intervenció si aquest detecta qualsevol impediment legal.

Recursos Humans va reconèixer que els expedients de regularització de llocs de treball es trobaven “encallats” i va instar la representació de personal a tenir paciència, una paciència que es va veure truncada ahir en el moment que a les seccions sindicals se’ls va notificar unes majors funcions per a un lloc de treball amb impacte econòmic sense passar per la Mesa de Negociació, una actuació que, segons les seccions sindicals de CCOO i UGT, denota un menyspreu absolut a la tasca sindical i, per extensió, a les persones afectades per la regularització de llocs i que fa mesos que esperen que es compleixin els acords.

La representació dels treballadors i treballadores lamenta l'escenari en què es troben ara després de "dos anys de retallades i un any i mig de negociació". Al final tenen la percepció que aquesta legislatura només han aconseguit "perdre drets i perdre poder adquisitiu".


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 de maig de 2015
25/05/2015

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.