Continua el degoteig de pèrdua de llocs de treball a la indústria catalana

Les direccions de CSA Windows i CSA Automotive, del grup Castellón, i de la tèxtil Schlegel Taliana anuncien el tancament de les seves plantes, que afecten 210 i 79 treballadors respectivament


La direcció de les empreses de CSA Windows Regulator Barcelona, SL, i CSA Automotive Barcelona, SL, del grup d’empreses Castellón, SA, dedicades a la fabricació de components per a automoció i amb Ford com a client principal, ubicades a Ripollet (Vallès Occidental), han presentat expedients de regulació d’ocupació en la modalitat d’extinció de tots els contractes de treball. Això vol dir el tancament de les dues fàbriques de manera progressiva.

 

CCOO considera que la mesura que proposa la direcció no està justificada i tan sols obeeix a una estratègia de mala gestió i planificació empresarial que deixa sense càrrega de treball les plantes de Ripollet. El nombre de treballadors afectats entre ambdues fàbriques és de 210. El proper dilluns s’iniciarà el període de consultes i el comitè abordarà l’estratègia que cal seguir i el calendari de mobilitzacions amb l’objectiu de lluitar pel manteniment dels llocs de treball en dues empreses històriques per a la comarca del Vallès Occidental.

 

D’altra banda, l’empresa Schlegel Taliana, del grup Schlegel, del sector tèxtil de Terrassa, dedicada a la fabricació de rivets d’estanquitat de portes i finestres, ha presentat expedient de regulació d’ocupació en la modalitat d’extinció de tots els contractes de treball, que ascendeixen a 79. Això significa el tancament de la planta. El motiu argumentat per l’empresa és econòmic ateses, segons exposa la direcció, les pèrdues que ha patit en els darrers anys. Cal destacar, però, que el grup d’empreses ha obtingut amb la seva empresa principal uns beneficis anuals de 9,5 milions de lliures.

 

D’altra banda, el grup no renuncia al mercat que abastia des d’Espanya i té la intenció de fer-ho des d’Anglaterra després del tancament de la planta de Terrassa. Per tant, parlem d’una deslocalització en tota regla de l’activitat des de l’Estat espanyol a Anglaterra. CCOO no veu justificada la mesura i aposta pel manteniment de l’ocupació, ja que la fàbrica de Terrassa ha demostrat que pot fabricar productes i ser competitiva si li és assignada càrrega de feina. El període de consultes finalitza el proper 6 d’octubre.

 


19/09/2015

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.