El conflicte de la UTE Bages Exprés arriba als despatxos


 

Els treballadors en vaga de la UTE Bages Exprés mantenen la seva mobilització en defensa dels llocs de treball i han celebrat reunions amb l’alcaldessa d'Olesa de

Montserrat, amb els diferents grups polítics al Parlament de Catalunya i amb el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa.

 

Dilluns passat, 17 d’octubre, va començar la vaga indefinida dels treballadors de la UTE Bages Exprés (formada per Alsina Graells, Autocars Julià i Transports Castellà), que s'ha encarregat del servei de transports de viatgers per autobús en la línia regular de Manresa a Barcelona. El motiu d’aquesta mobilització és el canvi de concessionari d’aquesta línia a La Hispano Igualadina, i la negativa d’aquesta a assumir la subrogació dels treballadors que prestaven aquest servei, tal com estableix el conveni col·lectiu vigent aplicable. Des d’aquell dia, els treballadors no han cessat en el seu afany de donar a conèixer el conflicte per fer palès el seu descontentament amb la manca de solucions i manifestar la necessitat d’implicació de totes les administracions per tal d’evitar la precarització gratuïta de la línia i dels seus treballadors.

 

La ronda de comunicacions es va iniciar el dimarts 18 amb una reunió a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, on van ser rebuts per la seva alcaldessa, Pilar Puimedon, que va manifestar la seva preocupació per les circumstàncies d’aquest conflicte i la seva intenció de posar-ho en coneixement de les autoritats competents amb objecte de cercar una solució ràpida. Igualment, el dimecres 19, els diferents grups parlamentaris, a instàncies d'ICV Manresa i Catalunya Sí que es Pot, van rebre una delegació dels treballadors en vaga acompanyats de representants de CCOO i van manifestar la seva voluntat d’intercedir i traslladar les peticions d’aquests treballadors davant el Departament de Territori (responsable de la línia de transport objecte del canvi de concessió) i el de Treball, Afers Socials i Famílies (responsable de les

relacions laborals).

 

Avui, 24 d’octubre, s’ha celebrat una reunió amb el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa, en què, igualment, s’ha transmès la situació de desemparament en què es troben els treballadors com a conseqüència de la manca de voluntat per part de totes les empreses implicades en aquest conflicte: tant la nova concessionària, La Hispano Igualadina, negant-se a complir la norma que l'obliga a subrogar els treballadors, com les tres integrants de la UTE Bages Exprés, que fan l’orni a les seves peticions i no ofereixen cap alternativa possible.

 

Mentrestant, la vaga indefinida s’ha desenvolupat amb normalitat, segons els serveis mínims que va decretar l’Administració amb l’únic obstacle d’una falsa denúncia per vaga il·legal interposada per un apoderat de la UTE amb l’únic objecte d’acoquinar els treballadors. Tant els treballadors afectats com CCOO lamenten que es realitzi una instrumentalització tan vil de la justícia, ja que únicament enterboleix encara més una situació la pitjor part de la qual està essent assumida pels treballadors i els usuaris del servei.

 


24/10/2016

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.