Empresa de Cerdanyola del Vallès

Ampli seguiment de la vaga dels treballadors i treballadores d'EBONE (Instal·lació Esportiva Guiera)


CCOO informa del seguiment massiu de la vaga dels treballadors i treballadores d’EBONE, monitors i monitores esportives del Parc Esportiu de Guiera, a Cerdanyola del Vallès, durant la jornada d’ahir dimarts, 21 de març. L’activitat del centre ha estat mínima i molts usuaris han vist anul·lades les activitats programades així com l’accés a la piscina.

El dilluns, 20 de març, en la mediació efectuada al Tribunal Laboral de Catalunya (delegació de Terrassa) no es va arribar a cap acord que possibilités la desconvocatòria de la vaga. De tota manera, cal destacar la incompareixença de l’Ajuntament a aquesta mediació tot i estar expressament citats. L’Ajuntament de Cerdanyola es desentén, novament, d’una instal·lació i uns treballadors dels qual té la titularitat.

La problemàtica radica en dos aspectes: d’una banda, les pèssimes condicions de treball en el centre, i de l’altra, la manca d’informació per part de l’Ajuntament respecte al futur de la instal·lació. Recordem, en aquest sentit, que l’actual concessió finalitza el proper 5 d’agost del present any. La indignació dels treballadors i treballadores respecte el paper de l’Ajuntament és màxima. La titularitat de la instal·lació és de l’Ajuntament i per tant la responsabilitat darrera recau en aquesta institució. L’equip de govern, en canvi, ha ignorat per activa i per passiva les reivindicacions dels treballadors/es i no informa de quines perspectives s’obren un cop acabi la concessió. Pel contrari, l’Ajuntament permet que les condicions d’aquest centre siguin de “segona” respecte a les condicions que tenen els treballadors d’altres instal·lacions esportives de titularitat municipal. En resum, l’Ajuntament utilitza la concessió per rebaixar condicions laborals respecte els treballadors municipals.

La incompareixença a la mediació i la manca d’explicacions en els darrers mesos ha generat la indignació dels monitors i monitores, i més encara quan ja es va produir una vaga mesos enrere per posar la problemàtica en coneixement de l’equip de govern.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de març de 2017
22/03/2017

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.