Denúncia a l'Administració de l'Estat i a la Delegació del Govern

CCOO i UGT observen irregularitats en les convocatòries de nomenament de cap de Recursos Humans i tresorer de l'Ajuntament de Sentmenat


CCOO i UGT de l’Ajuntament de Sentmenat denunciaran a l’Oficina Antifrau la convocatòria de cap de Recursos Humans i traslladaran a la Subdelegació del Govern l’acord plenari de la descripció i les característiques del lloc de treball de tresorer. Els sindicats avisen que corre perill el càrrec de cap de Recursos Humans malgrat s’aprovi la convocatòria.

CCOO i UGT consideren que, en dictar-se una convocatòria d'ocupació sense la preceptiva relació de llocs de treball, “es tendeix un pont al buit” ja que la plaça de funcionari o funcionària estaria convocada “sota criteris i característiques del pur arbitri de l'alcaldia, sense criteri de racionalitat organitzatiu, i, a més, una vegada seleccionat l’aprovat, no existiria l'instrument necessari que habilités o donés cobertura a l'abonament d'unes retribucions i funcions concretes”.

En aquest sentit, ambdues centrals sindicals denunciaran aquest fet davant l’Oficina Antifrau de Catalunya ja que ha d’existir relació de llocs de treball a fi de crear el lloc de treball, definir-lo i determinar els requisits per a la seva provisió i la forma d'aquesta.

L’ajuntament n'era coneixedor
Les seccions sindicals recorden que la mateixa corporació, el passat dia 19 de maig, a través d’un comunicat intern adreçat a la plantilla, certificava que l'ajuntament “no disposa de relació de llocs de treball” i que malgrat ser coneixedora d’aquesta obligació jurídica, va oferir un lloc de treball que no solament contraria la més elemental exigència de bona fe, sinó que també seria un innegable perjudici als drets i als interessos legítims.

Lloc de tresorer
D’altra banda, i atès que al passat Ple ordinari es va aprovar la descripció i les característiques del lloc de treball de tresorer, malgrat els advertiments tant a la Secretaria Municipal com a l’equip de Govern respecte a la manca de relació de llocs de treball objecte de negociació col·lectiva, i sent conscients que aquest acord s’ha pres amb una clara falta de garanties jurídiques i econòmiques lesives per la corporació, els sindicats faran arribar la seva denúncia tant a l’Administració de l’Estat -a través de la Subdelegació del Govern, a l’objecte que sigui traslladat al Ministeri d’Administracions Públiques- com a la Delegació del Govern -a fi que ho traslladi a la Conselleria de Governació i determini si l’acord s’ajusta a la legalitat.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 de juny de 2017
06/06/2017

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.