L'Ajuntament no ha vetllat pel compliment de la legislació vigent i ha desatès les peticions de les treballadores

CCOO denuncia la manca de transparència en la licitació del Servei d'Atenció Domiciliària de l'Ajuntament de Terrassa


El passat 1 de març iniciaven la prestació de serveis les empreses adjudicatàries del Servei d’Atenció Domiciliària de Terrassa (Treballadores Familiars). Finalitzava així un llarg tràmit de licitació que incloïa una reestructuració de les zones d’atenció.

Una part de la plantilla d’aquest servei, organitzada a partir de CCOO, va mantenir contactes previs amb l’ajuntament per clarificar el procés i demanar que es vetllés pels drets de les treballadores.

Arribats al mes de gener i davant la manca d’informació per part de les empreses es va requerir a l’ajuntament que, com a titular del servei, vetllés pel compliment de la legislació vigent en el procés de subrogació, previst per al dia 1 de març.

Tant l’Estatut dels treballadors com el conveni col·lectiu del sector garanteixen el dret de subrogació de les treballadores però també que la representació legal dels treballadors tingui dret a la informació de l’empresa sortint i de l’empresa entrant i a participar en reunions prèvies a la subrogació per abordar les condicions referents a aquesta.

Ni Accent Social (Grup Clece) ni Sacyr han complert amb aquesta legislació. I tot i els advertiments que vàrem fer a l’ajuntament, aquest tampoc ha fet res per tal que les empreses prestadores del servei complissin amb aquesta legislació.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 de març de 2020
06/03/2020

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.