Als centres sanitaris

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya alerta de la difícil situació causada per la pandèmia de la COVID-19


CCOO alerta que els centres sanitaris de Catalunya estan en una difícil situació a causa de la pandèmia del coronavirus causant de la COVID-19.

L'augment de pacients ingressats per aquesta malaltia fa que s'arribi a una situació de col·lapse, i molts professionals han patit contagis i/o han hagut de quedar-se en quarantena. Els qui estan treballant, pateixen unes condicions laborals força difícils, segons expressa la Federació de Sanitat del sindicat, a tots els sectors sanitaris.

Exemple d'això és la situació que denuncia la Secció Sindical de CCOO a l’Hospital Universitari General de Catalunya (hospital que de ser un 100% privat ha passat a ser reconvertit en un hospital d’activitat 100% pública).

Tot aquest centre està dedicant l’activitat sanitària a la COVID-19, atenent, majoritàriament, a persones malaltes que arriben de la zona d’Igualada. S’han hagut de reestructurar espais  com la UCI pediàtrica i neonatal, reanimació... per posar-hi llits de l’UCI d’adults. S'ha triplicat la capacitat de l’UCI i es comencen a doblar les habitacions d’hospitalització (dos llits en cadascuna).

A CCOO li preocupa l’atenció sanitària i com gestionar aquest volum de feina, amb el personal sanitari doblant i triplicant torns de feina sense respectar els descansos setmanals. En aquest hospital en concret, la Secció Sindical comunica que no ha rebut, per part de la direcció, informació sobre com compensar aquestes jornades que no estan dins del calendari laboral.

A tot el sector hi molts sanitaris en situacions d’aïllament (a l'HUGC un 18,6% i pujant), i no s'estan fent tots els tests que s'haurien de fer, amb la qual cosa els positius es detecten massa tard. A més, a l'HUGC arriben persones malaltes des d'altres centres però no de forma esglaonada (en una ambulància poden venir entre 2 a 5 malaltes, barrejant positives amb probables).

En qualsevol cas, la Federació de Sanitat de CCOO continua oferint els seus serveis per tal de defensar i millorar les condicions laborals al sector, treballant des de la vessant assistencial i sindical alhora.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 d'abril de 2020
03/04/2020

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.