SEAT aplicarà el teletreball com a mesura de contenció sanitària mentre durin les restriccions de mobilitat decretades per la Generalitat de Catalunya

CCOO valora positivament que SEAT s'aculli a les recomanacions acordades pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya


Foto La direcció de SEAT ha anunciat la decisió d’implantar el teletreball (regulat en l’article 5 del RDL 08/2020) com a mesura de contenció sanitària, atenent la sol·licitud realitzada per les seccions sindicals de CCOO i UGT, mentre duri l’actual situació de repunt de la pandèmia de COVID-19 i es continuïn aplicant les mesures de restricció de la mobilitat, emparades per l’estat d’alarma.

Aquesta decisió suposa, a la pràctica, que aproximadament 5.000 persones que treballen als cinc centres de SEAT de Catalunya faran teletreball diàriament des de casa seva, disposant de les eines de treball i dels mitjans necessaris gràcies, en part, al fet que ja van ser entregats després de l’acord de treball a distància signat per CCOO i UGT a SEAT el passat mes de juliol.

CCOO de SEAT i CCOO d’Indústria de Catalunya valoren de forma molt positiva aquest anunci, que va en la línia de restringir la mobilitat de les persones treballadores, amb l’objectiu de salvaguardar la salut davant la COVID-19, així com protegir l’ocupació.

En aquest sentit, CCOO de SEAT i CCOO d’Indústria recorden que, en l’actual context de crisi sanitària i de repunt de la pandèmia de COVID-19, les empreses tenen l’obligació d’aplicar el teletreball per reduir la mobilitat de les persones treballadores i, allà on no es pugui fer, acordar i aplicar les mesures de flexibilitat interna, de caràcter organitzatiu i higiènicosanitàries que conformin un pla de contingència per protegir la salut de les persones treballadores enfront de la COVID-19.

03/11/2020

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.