Amb aquest acord es guanya un any de marge per buscar un projecte per reindustrialitzar la planta de Sant Quirze del Vallès

CCOO valora positivament l'acord assolit a Italco


FotoCCOO d’Indústria de Catalunya valora positivament l’acord assolit a Italco, ja que permet guanyar un any de marge per buscar un projecte per reindustrialitzar la planta de Sant Quirze del Vallès, es mantenen 70 llocs de treball durant aquest període i s’han aconseguit unes bones condicions de sortida per a la resta de la plantilla. L’acord ha estat ratificat avui mateix per una àmplia majoria per les treballadores i treballadors d’Italco.

L’acord preveu que 70 de les 245 persones de la plantilla d’Italco continuïn treballant a la planta vallesana durant un any per intentar reflotar l’empresa. Paral•lelament, s’aplicarà un pla de reindustrialització per intentar trobar una alternativa industrial que garanteixi la continuïtat de l’activitat i la màxima ocupació possible.

En el marc d’aquest acord, s’ha pactat un pla de prejubilacions per les persones que tinguin a partir de 55 anys, del qual es beneficiaran un total de 102 treballadores, amb un pla de rendes per complementar la prestació. En el cas de les que tinguin entre 55 i 57 anys, rebran un complement que els garanteix el 85 % del salari fins als 63 anys, i les que en tinguin entre 58 i 60, un complement que els garanteix el 90 % del salari fins als 63 anys més una quantitat lineal de 448 € per any treballat.

Per a la resta de la plantilla s’ha acordat una indemnització de 50 dies per any amb un màxim de 44 mensualitats, que afectarà 143 persones. A les persones que continuaran a l’empresa se’ls manté el dret a la indemnització acordada en cas que passat un any s’hagués aconseguit la reindustrialització de la planta.


23/02/2021

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.