Dades recollides a la memòria que ha elaborat el Centre d'Informació de Treballadors Estrangers

Increment significatiu de les persones ateses per la xarxa d'oficines del CITE al territori durant el primer semestre del 2021


Foto

La darrera semana de setembre, CCOO VORMAROS va presentar les valoracions extretes de la memoria que ha elaborat el Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) amb les dades del 1r semestres a les 3 comarques. Aquestes dades confirmen un increment de l’utilització del servei respecte l’any 2019.

Per comarques, al Vallès Oriental s’ha incrementat un 8,5% les visites respecte al mateix periode del l’any anterior. Concrètament, a Granollers s’han atés 384 consultes en aquest 1r semestre. Al Maresme, s’han atés un total de 304 consultes i a Osona 338 entre les oficines de Vic i Manlleu.

Les persones que hi han assistit eren majoritàriament del Marroc, del Senegal, de Colòmbia, d’Hondures i d’altres països de l’Amèrica Llatina. És alarmant que el 90% de les visites registrades a l’Oficina de Canovelles es trobessin en situación irregular. A Granollers aquest porcentatge no arriba a la meitat.. La majoria d’aquestes consultes han estat de dones sense feina o treballadores de la llar i la cura de persones, treballs que sovint están en situación irregular. De fet, la majoria de consultes estaven relacionades amb la renovació de l’autorització de treball i/o residencia. Destaquen també les altes taxes de temporalitat, amb contractes de molt curta duració, inclús de dies.

Amb les dades recollides a la memoria es fa palès la necessitat de canviar la Llei d’Estrangeria, per així regularitzar la situació de moltes persones treballadores extrangeres que viuen al nostre país, així com reformar l’actual reglament d’estrangeria i la ratificació del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT) per a aconseguir condicions igualitàries entre les persones treballadores.

 

Fes clic aquí veure

Enllaç a les valoracions de la memoria del CITE a nivel autonòmic

Document memoria CITE Catalunya 1r semestre 2021


05/10/2021

CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.